Sosyal Medya

Güncel

Lavrov: ''Çavuşoğlu'ndan yeni bir şey duymadık''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bir araya geldi. Taraflardan gelen açıklamalara göre görüşmeden bir sonuç çıkmadı



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile mevkidaşı Sergey Lavrov, dün Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çerçevesinde bir araya geldi.

Görüşme, uçak krizinin ardından ilk yüz yüze temas olma özelliğini taşıyor. Kritik görüşme 40 dakika sürdü. 

Lavrov ve Çavuşoğlu, 24 Kasım'da Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesinden 1 gün sonra telefon görüşmesi yaptı ancak yüz yüze görüşmemişti.
 
Kommersant gazetesi Lavrov ve Çavuşoğlu'nun görüşmesine basının kabul edilmemesine ve protokol olarak bilinen görüşen yetkililerin el sıkıştığı bölümde bile foto muhabirlerinin görüntü alınmasına izin verilmemesine dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile diyalog yoluyla bu sorunu, hatta krizi aşarız" demişti. Lavrov ise Belgrad'daki görüşmede ‘farklı şeyler' duymayı umut ettiğini ifade etmişti.
 
ÇAVUŞOĞLU: GÖRÜŞME OLGUNLUKLA GEÇTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesi sonrası açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, "Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatının kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. İki dişişleri bakanına yakışır olgunlukla geçti. Farklı görüşler olması normal açıklıkla konuştuk. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. İki taraf da gerginliği tırmandırmak istemiyor. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. Farklı görüşleri giderme arzusundayız. Şu anda Rusya’ya karşı aldığımız yaptırım kararı yok. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri" dedi.

LAVROV: ÇAVUŞOĞLU'NDAN YENİ BİR ŞEY DUYMADIK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından uçak konusunda yeni bir şey duymadığını bildirdi.

Lavrov gazetecilere şu açıklamayı yaptı: Çavuşoğlu ile ricası üzerine bir araya geldik. Yeni hiçbir şey duymadık. Türk Bakan, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı adımları bir kez daha doğruladı. Tüm normlar çiğnenerek bizim uçağımızın düşürüldüğü ilk günden itibaren söylediklerimizi doğruladık.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM