Sosyal Medya

Tahir Elçi'nin PKK'yı yerden yere vurduğu röportaj

Tahir Elçi'nin ölmeden önce verdiği röportajda PKK için "Halk savaşı diye ifade ettikleri durum, halka zarar verdi" dediği ortaya çıktı.



Aydınlık gazetesi, geçtiğimiz hafta öldürülen Tahir Elçi'yle 4 Ekimde yaptığı röportajda, Tahir Elçi'nin isteği üzerine yayınlamadıkları konuşmalara bugünkü gazetede yer verdi.

İşte Aydınlık'ın, Tahir Elçi röportajından bazı bölümler:

BaÅŸkan sizce PKK ne yapmaya çalışıyor? SöyleÅŸide PKK’nın eksiklik ve hatalarını siz de söylediniz. Bu hataları kendisi görmüyor mu?

Görmüyor olur mu? Her ÅŸeyi görüyor aslında PKK’yı yönetenler. Bizim eleÅŸtirilerimizi görüyorlar, sizin eleÅŸtirilerinizi görüyorlar, baÅŸka eleÅŸtirileri görüyorlar. Her ÅŸeyi görüyorlar aslında.

PKK EZÄ°LEN HALKI UNUTTU

Peki neden hala bu hatalara devam ediyorlar?

Bence PKK artık kendisini kontrol edemez duruma geldi. Bu önemli bir mesele. Ama asıl önemli mesele PKK’nın Marksist ideolojiden uzaklaÅŸmasından kaynaklı bir durum. Bir yandan HDP ile TürkiyelileÅŸmeye çalışıyor, ama bir bakıyorsunuz ki HDP de propagandasını Kürt milliyetçiliÄŸi üzerinden yapıyor. Evet Kürt halkı geçmiÅŸte de birçok haksızlığa uÄŸradı ve ÅŸimdi de uÄŸruyor. Ama Karadeniz halkı bu sistemin içinde ezilmiyor mu? Ege çifçisi ezilmiyor mu? Asgari ücretli sayısı 3 milyona yaklaÅŸtı. Bunlar sorun deÄŸil mi? Buralara el atmamasının asıl nedeni iÅŸte bu Marksist ideolojiden kopması. Bunu baÅŸka türlü açıklayamayız.

SÄ°LAH GÄ°DERSE RANT BÄ°TER

Åžimdi Kürt halkına bütün istediklerini verdik diyelim. Tabii bağımsızlık dışında... PKK silahı bırakır mı? Bence bırakmaz. Çünkü varlığı silaha dayalı bir örgüt. Silah gitti PKK bitti. Yani rant bitti. Siz olsanız bırakır mısınız? Bırakmazsınız. Bir de biraz önce söyledim ya Kürt aydını buradan besleniyor diye. Varlığı Kürt’e baÄŸlı diye. PKK burada kayıt dışı ekonomiyi de elinde tutuyor. Silah kaçakçılığından al da, sigara kaçakçılığına kadar... Bu büyük bir ekonomik gelir PKK için.

KÃœRT AYDINI PKK'YI DESTEKLEMEK ZORUNDA

BaÅŸkan bu ortamda Kürt aydınının PKK’yı desteklemesi sizce ne kadar doÄŸru?

Kürt aydını PKK’yı desteklemek zorunda, çünkü adı üzerinde ‘Kürt’! Açıkça söylemek gerekirse Kürt aydını da bu milliyetçilikten besleniyor. Yani varlığı Kürt halkına baÄŸlı..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.