Sosyal Medya

Güncel

Skandal açıklama: Elçi'yi polis vurdu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Şu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateş eden hiç kimse yok. Tahir Elçi'yi öldüren kurşunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir" dedi.



Meclis'te, ÇaÄŸdaÅŸ Esnaf ve Sanayici Ä°ÅŸverenler DerneÄŸi heyetini kabul eden DemirtaÅŸ, boÄŸazında dikiÅŸler olmasına karşın saÄŸlık durumunun artık iyi olduÄŸunu belirtti.

"Tahir Elçi'ye dair olay yeri incelemesi yapılmamasını nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine DemirtaÅŸ, inceleme yapılmamasının sorumluluÄŸunun kendilerinde deÄŸil hükümette olduÄŸunu savundu. DemirtaÅŸ, kendisinin de o bölgeyi iyi bildiÄŸini, orasının inceleme yapılamayacak bir yer olmadığını ileri sürerek, incelemeye yönelik bugün bir saldırının olmadığını ve silah sesi üzerine inceleme yapacak görevlilerin alandan ayrıldığını söyledi.

DemirtaÅŸ, "Mermi çekirdeÄŸi bulunmuÅŸ olsaydı faile ulaÅŸmak çok kolay olacaktı.Mermi çekirdeÄŸi olmadığı müddetçe kimin ateÅŸ ettiÄŸini bulmak zor olacak. Åžu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateÅŸ eden hiç kimse yok. Tahir Elçi'yi öldüren kurÅŸunun polis silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruÅŸturma ile ortaya çıkarılabilir" dedi.

Heyet, CHP Grubu'nu da ziyaret ederek, Genel BaÅŸkan Kemal KılıçdaroÄŸlu ile basına kapalı görüştü.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.