Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Telefonlarda kayıt süresi 120 gün oldu

Yurtdışından getirilen cep telefonlarının Türkiye’de kayıt edilmeden kullanılma süresi 60 günden 120 güne çıktı. Konuyla ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



"Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi. 

Söz konusu yönetmelik elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların elektronik haberleÅŸme hizmeti yapabilmesi için kayıt altına alınmasına, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara elektronik haberleÅŸme hizmeti verilmesinin engellenmesine ve elektronik kimlik bilgisi baÅŸka cihazlara kopyalanan, bertaraf edilen veya ihraç edilen cihazlara iliÅŸkin usul ve esasları düzenliyor.

Yeni yönetmelik, 12 Temmuz 2014 tarihli ve 29058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan eski yönetmelikte yapılan deÄŸiÅŸiklikleri içeriyor.

DeÄŸiÅŸiklikler neler?

YönetmeliÄŸin kaçak cihazlara iliÅŸkin düzenlemeyi içeren 4. maddesinin  1. fıkrasının (h) bendindeki kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduÄŸu belirlenen cihazların kayıt altına alınması için tanınan süre, bu cihazların siyah listeye eklendiÄŸi tarihten itibaren 120 gün olarak belirlendi. Daha önceki yönetmelikte bu süre 60 gündü.

Yeni yönetmelikle IMEI numarası siyah listede yer alan cihazlara iliÅŸkin iÅŸlemleri düzenleyen 10. maddesinin 2. fıkrasının (c) bendinde de deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi. Yapılan deÄŸiÅŸiklikle, kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduÄŸu belirlenen cihazların elektronik haberleÅŸme baÄŸlantısının artık 60 gün yerine 120  gün içinde kesileceÄŸi kaydedildi.

Yurt dışından gelen yolcuların beraberlerinde getirdikleri cihazları kayıt altına aldırmaları için tanınan süre de uzatıldı. Yolcuların beraberlerinde getirdikleri cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınmasına iliÅŸkin düzenlemeleri içeren 14. maddenin 4. fıkrasında yapılan deÄŸiÅŸiklikle, artık yolcular söz konusu kayıt altına aldırma iÅŸlemini bu cihazların yurda giriÅŸ tarihinden itibaren 60 gün yerine 120 gün içinde yapabilecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.