Sosyal Medya

Güncel

Mustafa Kamalak'tan tuhaf açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’nin bölünme noktasına geldiğini iddia ederek çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.



Erzincan’da konuÅŸan Saadet Partisi (SP) Genel BaÅŸkanı Mustafa Kamalak, son 2 ay içerisinde ÅŸehit cenazesi sayısının 150’yi aÅŸtığını bildirdi. Kamalak, sivillerin bu sayıya dahil olmadığını belirterek, "Öbür taraftan terörist, ÅŸu- bu deniyor. Onlar da ana kuzusudur. Onlar da bu ülkenin evlatlarıdır" dedi. 

Partisinin aday tanıtımı için karayolu ile Sivas’tan Erzincan’a gelen SP Genel BaÅŸkanı Mustafa Kamalak, Ä°l BaÅŸkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Kamalak, ülkenin bölünme noktasına geldiÄŸini ifade ederek, ÅŸöyle dedi:

"Ülkenin yollarında insanlarımız emniyet içerisinde geçebiliyor mu? Yazık Aziz milletimiz bu duruma müstehak deÄŸildir. Türkiye hem içerde hem de dışarıda zor bir süreçten geçiyor, çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çünkü yönetim ehil ellerde deÄŸildir. Ä°ktidarında muhalefetinde tek yaptığı ÅŸey birbirini suçlamaktan ibaretti. Biz Refah-Yol hükümeti olarak 11 ay iÅŸ başında kaldık. O, 11 aylık süre içerisinde Türkiye’mizin herhangi bir iline ÅŸehit cenazesi geldi mi? Hayır. Ama ÅŸu son 2 ay içerisinde ÅŸehit cenazemizin sayısı 150’yi aÅŸtı. Siviller buraya dahil deÄŸil. Öbür taraftan terörist deniyor, ÅŸu deniyor, bu deniyor. Onlarda ana kuzusudur. Onlarda bu ülkenin evlatlarıdır. Bir tavuÄŸu civcivinden almak isteseniz. O tavuk anne refleksi ile üzerinize atılır. Başını verir belki civcivini vermez. Ölen, öldürülen curan vurulan her gencin annesi, babası, kardeÅŸi, kızı, akrabası vardır. Bu kanı durdurmak lazım. Bu kanı biz durdurabiliriz. Ancak ve ancak milli görüÅŸün temsilcisi olan Saadet Partisi durdurur. BaÅŸkaları mı durdurur diyorsunuz. BaÅŸkaları zaten iÅŸ başında zaten meclistedir. Hiç kimse günahtan sevap çıkarmamalıdır. Hiç kimse ÅŸuçtan mükafat beklememelidir. Diyor ki ‘bak durum böyle, oyu bize verin. Bunlar Sivas’ın doÄŸusuna gidemez. Oyu bize verin’ diyor. Ülkeyi bu hale sen getirdin kardeÅŸim. Allah korusun 12 yıl daha iÅŸ başında kalacak olsan demek ki ülkenin yarısı elden gidecek. Olmaz böyle ÅŸey." 

SP Genel BaÅŸkanı Mustafa Kamalak’a basın toplantısı sırasında Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Karaman tarafından iletilen notla Ankara’daki patlamanın bilgisi verildi. Kamalak, "Genel BaÅŸkan Yardımcımız ÅŸimdi bir not verdi. Ankara Gar’ında patlama oldu. Ölü ve yaralılar var. Ülke bu hale getirildi. Bak merkezde… Çare milli görüÅŸtür. Milli görüÅŸ bu ülkede herkesi kardeÅŸ sayan bir görüÅŸtür. Alevisi, Kürdü ile Lazı ile Çerkezi ile 78 milyonu öz kardeÅŸ bilen bir görüÅŸtür" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.