Sosyal Medya

Güncel

Yunus Koca'nın katil zanlıları tutuklandı

Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları'nın eski başkanı Yunus Koca'nın katil zanlısı 2 kişi suçunu itiraf etti. Şüpheliler tutuklandı.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre, AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları'nın eski baÅŸkanı Yunus Koca'nın hayatını kaybettiÄŸi saldırıyla ilgili yürütülen soruÅŸturma kapsamında, toplanan deliller ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan güvenlik güçlerince Diyarbakır dışında tespit edilen ve gözaltına alınan 2 zanlının Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü'ndeki iÅŸlemi tamamlandı. Polis saldırı anına iliÅŸkin güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelerken zanlıların da cinayeti itiraf ettikleri öÄŸrenildi.

Savcılığa ardından da tutuklamaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Bilgin B. ile Mustafa A, "tasarlayarak adam öldürmek" ile "ruhsatsız silah, mermi satın alma, taşıma ve bulundurma" suçlarından tutuklandı.

'Kusura bakma seni vurmak zorundayım'

Ä°ki ÅŸüpheliden Bilgin BölükbaÅŸ'ın, Emniyet'teki ifadesinde, "Cinayeti iÅŸlemeden önce aracının camını tıklatıp, 'Yunus aÄŸabey kusura bakma seni vurmak zorundayım' dedim" dediÄŸi öÄŸrenildi. Cinayeti azmettirdiÄŸi iddia edilen Mustafa Akçil'in ise "Ä°stanbul'da M.S.F. isimli emlâkçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca'nın yakın arkadaşının kızını iÄŸfal ettiÄŸini ve aynı zamanda PKK'ya tıbbi yardımda bulunduÄŸunu söyledi. Bu iÅŸi yapıp yapmayacağımı sordu. Ondan alacağım para ile ideallerimi gerçekleÅŸtirecektim" dediÄŸi öÄŸrenildi.

Cinayeti vicdanen kendisinin iÅŸleyemediÄŸini söyleyen Akçil, Bilgin BölükbaÅŸ ile karşılaÅŸtığını ve Koca'yı öldürmeyi teklif ettiÄŸini anlattı. BölükbaÅŸ'ın karşılığında 100 bin lira alacağı cinayeti kabul ettiÄŸini söyledi.

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları'nın eski baÅŸkanı ve eczacı Yunus Koca, 31 AÄŸustos'ta merkez YeniÅŸehir ilçesindeki iÅŸyerinin önünde uÄŸradığı silahlı saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde müdahaleye raÄŸmen hayatını kaybetmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.