Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ne ezan var ne de teravih!

Suriye'de 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kara ve havadan ağır silahlarla saldırılar düzenlediği Halep'te yüzlerce cami yıkıldı.



Aralıksız devam eden "varil ve vakum bombalı" saldırıların hedefindeki ibadet mekanlarında artık ne ezan okunuyor ne de teravih namazı kılınıyor.

Ä°slam tarihinin en önemli medeniyet merkezleri arasında yer alan Halep, tarihi dokusunu, yıllardır devam eden iç savaÅŸ ve çatışmalar nedeniyle hızla kaybediyor. Tarihi ve kültürel zenginliÄŸi temsil eden han, hamam, külliye gibi yapıların büyük ölçüde tahrip edildiÄŸi kentte bir zamanlar tek bir safın bile boÅŸ kalmadığı, avlularında teravih kılınan tarihi camiler, kaderine terk edilmiÅŸ vaziyette bekliyor.

Eski Halep bölgesinde cephe hattındaki PaÅŸa Camisi imamı Muhammed Celali, rejimin hava saldırıları nedeniyle halkın camilere gelmeye korktuÄŸunu söyledi.

Halep'te hemen her gün sivil yerleÅŸim yerlerine varil bombası ve füzelerle saldırı düzenlendiÄŸini ifade eden Celali, ÅŸöyle devam etti:

"Orduya ait helikopterin Ensari bölgesindeki Saad el-Ensari Camisine varil bombasıyla düzenlediÄŸi son saldırıda çok sayıda kiÅŸi öldü, onlarca vatandaşımız yaralandı. Rejimin saldırıları nedeniyle Halep'te camiler ezansız ve teravihsiz kaldı. Eskiden ramazan ayında dolup taÅŸan camilere ÅŸimdilerde çok az sayıda kiÅŸi gelir oldu."

"Rejim, cuma ve vakit namazlarında camileri hedef alıyor"

Rejime ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin, ramazan ayının gelmesiyle özellikle cuma ve vakit namazlarında camileri hedef aldığını söyleyen Celali, bu saldırıların çok sayıda can kaybına yol açtığını ifade etti.

Suriye'de rejime baÄŸlı güçlerin düzenlediÄŸi saldırılarda Halep ve çevresinde yaklaşık 300 caminin hedef alındığı, 150 caminin kullanılamaz hale geldiÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.