Çağımızın bir çeşit fantezisi, bir çeşit lüksü de tarihi eserlerin korunmasıyla ilgili. Bu heves Batılı için tıpkı yoga yapmak, Afrika masklarını evlerine asmak, evde maymun besleme
Her cuma günü hutbe sonunda bir âyet-i kerime okunur. Bu âyette her cuma günü müminlere Allah'ın üç emri ve üç yasağından bahsedilir.
Tarihin dönemlendirilmesi konusunda Müslümanlarda oluşan anlayışta bazı problemler bulunmaktadır. Bu konuda Müslüman kültüründen bize gelen rivayetler, dönemlendirmenin sanki bizzat Hz.
Bugün 1 Muharrem 1441. Hicri takvimin ilk ayı. Takvim başlangıcı. İslâm tarihinde yeni bir sayfa… İslâm’ın aksiyona geçip yayılma hızını artıran bir olayın takvim başlangıcı o
Moskova’da yapılan Erdoğan-Putin görüşmesi, iki ülke arasında işbirliğinin artacağını, ama esaslı ihtilaf noktalarının devam ettiğini gösterdi.
Türkiye, köklü, kapsamlı ve çok yönlü bir savrulma, bir çözülme, bir çürüme yaşıyor... Toplumun bütün kesimlerinde gözlenen tedirgin edici, hatta ürpertici bir durum, bir felâket b
Renklerimizin, dillerimizin, fiziksel şekillerimizin ve elbette düşünce dünyalarımızın farklılığı, hep Kerim olan Rabbimizin birer ayeti ve şükredilmesi gereken birer nimetidir. O (cc) i
Arka arkaya gelen cinayetlerle anılan 1993 yılında, Turgut Özal’ın danışmanlığını da yapan eski bakanlardan Adnan Kahveci de İstanbul yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti.
Said Halim Paşa, Müslümân aklın ve yüreğin imkânları ile yaşadığı yerin târîhî-sosyolojik bağlamı arasında sıkı bir irtibat bulunduğunun bilinciyle kendini konuşlandırmıştı.
“TÜRK elitÂleÂri, niÂçin taÂrihÂleÂriÂne yaÂbanÂcı, deÂÄŸerÂleÂriÂne karÂşı tepÂkiÂli, geÂleÂnekÂleÂriÂne karÂşı aÅŸaÂğıÂlaÂyıÂcıÂlar? YalÂnızÂca BaÂtıÂl�
AK Parti, güçlü halk desteği ve iktidar potansiyeline rağmen tartışılıyor, eleştiriliyor ve gelecek adına bizzat taraftarlarının endişesiyle masaya yatırılıyor.
İbrahim Kahveci, bugünkü köşe yazısında, son dönemde gece yaşanan döviz kurundaki kısa süreli çok dalgalanmanın ülke ekonomisindeki etkisini kaleme aldı.
Türkiye, dış politikada başarılı bir dönemden sonra bir süredir hayli sorunlu bir süreçten geçiyor.
Sabitelerinden ve kendi yerinden her kopuş beraberinde bir savruluşu getiriyor. Sığınacak bir limanı olmayanlar dalgaların arasında yalpalıyor. Tutunacak bir dalı olmayanlar fırtınaların
Modern uygarlığın açgözlülüğü Seyyid Hüseyin Nasr’ın İnsan ve Tabiat adlı eserinde harikulade bir biçimde tartışılmıştır: Merhametsiz bir dünyada tabiat, tılsımından ve sı