Sosyal Medya

Makale

Romantizmin kurbanları hiçliğin mahkumları

Berbat bir dönemden geçiyoruz. En merhametsiz, en vicdansız, en kutsalsız bir çaÄŸdayız.

      Birilerimiz bu dönemin maÄŸduru ve mazlumu.

      Birilerimiz bu dönemin soÄŸuk sözler karşısında üÅŸüyeni.

      Kimileri insanlara iftira etmeyi, itibarsızlaÅŸtırmayı meslek haline getirmiÅŸ.

      Kimileri ilim, irfan, Kur'an ehline sapıklar demeyi ilke edinerek din tüccarlığına, baronluÄŸuna, holiganlığına soyunmuÅŸ.

      Birileri ihaleleri kapıp köÅŸeyi dönmüÅŸ, ihtiraslarının kurbanı olmuÅŸ.

      Birileri Ä°slamcılıktan yüz çevirmiÅŸ, siz hala orda mısınız diye lakırtılar yapıyor.

      Her tarikatın, cemaatin, hizbin, grubun hakikat iddiası vahÅŸi emperyalist dünya sistemlerinin ekmeÄŸine yaÄŸ sürmüÅŸ.

      Kimilerinin beyni vehim nebatları yetiÅŸtiren bir hastalık tarlasına dönmüÅŸ.

      Kimileri Ä°slamı sarıktan, cübbeden, ÅŸalvardan, kıldan, tüyden ibaret görmüÅŸ, aklına ipotek koydurmuÅŸ, Allah'ın verdiÄŸi aklı kullanmadan mahÅŸerde Allah'a iade edecekmiÅŸçesine ömür tüketiyor.

      Oysa ki Hz. Muhammed insanlara kıl deÄŸil akıl bıraktı. Bu gerçeÄŸi bir türlü kabullenmeyenler duygularıyla ortalıkta dolaÅŸan bir sürü pskolojisi içindeler

      Kimileri deÄŸiÅŸim adına sergilenen düÅŸünce podyumunda mankenlik yapıyor, ki giyim kuÅŸam modasında yaÅŸanan sefaletin ve enflasyonun bir benzeride düÅŸünce alanında yaÅŸanıyor.

      Kimileri, süper taÄŸutların en yetkili ağızlarından verilen demeçleri amentü esası kabul ederek uygulamaya geçiriyor.

      Kimileri hakikate tersinden yaklaşıyor, vahyin önüne geçiyor.

      Kimileri sipariÅŸ üzere çalışan fetva satıcıları, minber organizatörleri, sevimsiz, ÅŸuursuz, verimsiz, murakabesiz, içeriksiz mollalar

      Ä°slam dünyasında birçok ÅŸahsiyet Mısır ve Suud baÅŸta olmak üzere önde gelen din adamları dünyayı dine tercih etmiÅŸtir. Allah adına makam ve mevki kazanarak alıcılara satmışlardır. Halkın ihlas ve iman merdiveniyle kudret çatısına çıkmışlardır. mÄ°hraptan efendi sarayına terfi etmiÅŸlerdir veya hakanın sarayına baÅŸlarını uzatmışlardır.

      BaÅŸlarını Allah'a secdeden kaldırarak para tanrısı huzurunda rükuya eÄŸilmiÅŸler, secdeye kapanmışlardır. Kralların saraylarında kapı kulu olmuÅŸlardır.  

      Birçok meÅŸhur takva adamı ve erdem sahibi adam, din ve ilim adamı, halk ve özgürlük rehberi yavaÅŸ yavaÅŸ ansızın kendi iradeleriyle veya yoldan çıkarıcı gizli güçlerin taraftarlarının ellerinin ve desisesiyle yollarını deÄŸiÅŸtirmiÅŸlerdir. Kıblelerini de deÄŸiÅŸtirmiÅŸlerdir. Üstelik el sallayarak hoÅŸçakalın halk derviÅŸleri diyerek.

      Yazık hem de ne yazık, halkın imanı bir kuruÅŸluk din tellallarının, kürsü holiganlarının elinde ve dilinde

      Herkes ninni söylerken ey Kur'anı çağın idrakine söyletmek isteyen yiÄŸit mümin sen neden sözünü yükseltir, milleti uyandırırsın, saf islamı anlatarak modern yobazları kızdırırsın.

      Kimileri dilinin keskin yanını müminlerin ense kökünde bir cellat satırı gibi çalıştırarak kardeÅŸ kanına giren, belki birgün aynı mevzide sırt sırta ölüm kalım savaşı vereceÄŸi Müslümanı önce yedi kule zindanlarına çevirdiÄŸi kalbinde boÄŸup, sırtına münasip bir yafta yapıştırmakta tereddüt etmeyenler

      Ellerinden ve dillerinden emin olmadığımız, olamadığımız sözde Müslümanlar, marka Müslümanları, bizim mahallenin ÅŸarlatanları

      Kimileri Müslüman olduÄŸu halde islamın aksiyon ve fikriyatına, strateji ve siyasetine kayıtsız ve istidatsız

      Kimileri, bir ruh hastası, kendi hayal ve yalanlarına inanan ve göz bebeklerine çizdiÄŸi uydurma ÅŸekillerine gerçek gibi bakan bir hasta. Bu tipler tabii kiÅŸiler gibi görünürler, kolay kolay ÅŸüphe çekmez böylece hastanelik hallerini gizlerler. Bu suretle çevrelerine itimat aşılamaya kadar varırlar.

      Bir tutam sakallarının altına gizlenen günahlarıyla, dini kisve diye yutturdukları elbiselerinin içinde hokkabazlık yapan, iÅŸi gücü samimi müminlere iftira atmak olan, hakikate deÄŸilde, hakikati kendisine uyduran, islama teslim olmamış, islamı teslim almış hurafe ve mitolojik efsanelere kafasını kaptırmış, ÅŸeyhlerinin kulu olan safsata paketleri pazarlayan, ibiÅŸlik numarası çeken, mukaddes davayı ÅŸahsında kemikleÅŸtire, zavallılaÅŸtıran, seviyesizleÅŸtiren, maddede ve manada istismar eden ve taviz ocağı haline getiren, küfre yem hazırlayan ve onca yıllık çilemizin, ızdırabımızın, alın terimizin, ödediÄŸimiz bedellerimizin getirdiÄŸi nesilleri çürüten, ÅŸafağını karartan, ufkunu kapatan ve bir ÅŸafak güneÅŸi gibi doÄŸuÅŸumuzu kim bilir hangi mekan ve zamana erteleyen hep bu ruh hastasıdır/hastalarıdır.

      Yazıklar olsun Allah Rasulünün yanında olmak iddiası altında Ebu cehille ortaklık arayanlara

      Ey hat siz o insanlarsınız ki zahirde el attığı doÄŸruların bile batınında fesat yatmaktadır. AteÅŸ olmayan yerde duman tüttürmenin peÅŸindesiniz.

      Ve siz ey ruh hastası olanlar, sizler yalnız kendinize oyuncak edindiÄŸiniz mukavva dünya içinde sahte gerçekler ima edip bunları insanlara yutturmaktan anlıyorsunuz.

      Ey hasta adamlar, kuru kemmiyet dünyasında Allah size ne kadar imkan vermiÅŸ olursa olsun sonunda mutlaka galip gelecek olan keyfiyete mahkumsunuz.

      LA GALÄ°BE Ä°LLALLAH 

      Selam olsun aracısız Allah'a hakkıyla kulluk edenlere.

2 Yorum

  1. Veysel Tepeli

    AÄŸustos 05, 2019 Pazartesi 08:28

    Eyvallah Hocam; duygularıma tercüman olmuşsunuz...

  2. E.AKIN

    AÄŸustos 04, 2019 Pazar 02:37

    Yazıyı okumadan yazının başlığı üzerinde biraz kafa yordum.yazar neden böyle bir başlık atmış diye.Sonra Romantizmin tarifini ve tarihini bir kaç kez okudum(aklı ve sağduyuyu ön plana çıkaran akıma karşı,kişisel duyguların hakim olduğu bir akım...) Bu akımın içinde dine yönelmede var.Günümüzde bunun Nasıl olduğu edebi bir dille ortaya konulmuş.Düşler evreninde dolaşanların uyanışına yardımcı olur inşallah...yüreğine sağlık hocam.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.