Sosyal Medya

Makale

Gökkuşağı Altınaki Bayram Çocuğu

İçimdeki çocuk, güleç yüzüyle bayramın gelişini müjdeliyor yine.

O kadar mutlu ve o kadar sevinçli ki; kıpır kıpır…

Ä°yi ki de onu saklamışım; esenlik dolu günlerin muÅŸtucusu sevimli ÅŸey…

İçimdeki çocuk hatıralardan bahsediyor. Benim çoktan yaÅŸayıp unutayazdığım hatıralardan. Ama o hala yaÅŸamada benim hatıra dediklerimi.   

YaÄŸmur yaÄŸmış, bir sonbahar yaÄŸmuru. Hava serin ama üşütmüyor. Havada asılı kalmış su zerrecikleri muzip; yüzüme ve ellerime ıslak dokunuÅŸları ile musallat oluyorlar. Biteviye öpüyorlar beni. 

Bulutlar dağılıyor. Masmavi gökyüzü sıkılgan bir sonbahar güneÅŸi ile birlikte çıkageliyor. Gözlerimi kamaÅŸtıran ışık seli muzip yaramazların öpüp ıslattıkları yerleri bir anda kurutuveriyor. 

Sonra dolu ve canlı bir gökkuÅŸağı beliriyor. 

Düzgün, kusursuz bir yay; uçlarını görmek mümkün deÄŸil. Sonsuzdan gelip sonsuza giden bir kutlu yol. Bu yolda kimler yok ki; sohbete dalıp grubunu çoktan kaçırmış tek tük göçmen kuÅŸları, biçilmiÅŸ tarlalara hüzünle bakan bizim serçeler, kanatlarım nerelere deÄŸecek merakıyla olmaması gereken yüksekliklere bir ÅŸekilde çıkmış hayret ve korku içindeki kargalar ve keklikler. Kelebekler o kadar irileÅŸmiÅŸler ki, gökkuÅŸağının canlı renklerini ÅŸenlendirmiÅŸler. 

NeÅŸeli bir ritim duyuyorum. Çıngırak sesleri ile uzun upuzun bir kervan görünüyor. Ak ihramları içinde arınmaya doÄŸru giden hacıların parlak ve mesut yüzleri, gökkuÅŸağının pastel renklerini ışıtıyor. Develerin sen ve ÅŸakrak yürüyüşleri, mutmain kalplerin mütevekkil tavırları kadar emin ve saÄŸlam; selamete ve teslime doÄŸru gidiyorlar.  

İçimdeki çocuk gökkuÅŸağı altında mesut ve bahtiyar, bütün mü’minlerin bayramını tebrik ediyor. Tabii ki ben de; “Bayramınız mübarek olsun.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.