Sosyal Medya

Makale

2 Şıklı Esaretten Kurtulmak

Ankara'da parti genel merkezlerinde akçeli ve ahbap çavuş ilişkileriyle liyakatsız insanların seçmenin önüne konulmasına yüksek sesle itiraz etmek lazım. Belki o zaman bir nebze olsun siyasete seviye ve temizlik gelir.

Çay mı? Kahve mi?

Kırmızı mı olsun yoksa yeşil mi?

Ali mi? Veli mi?

Daha nice ikili sorularda cevaplar genelde iki şıktan biri olur. Üçüncü şık tercihi nadirdir.

Hiç biri” şıkkı neredeyse imkânsızdır.

Yaş, tecrübe ve entellektüel seviye arttıkça alternatif şık tercihleri de artıyor. Ama sürüleştirilmiş topluluklarda hayat iki şık arasında tercihle yürüyor.

Önümüze konulan şıklara itiraz etmek, alternatif şık sunmak/talep etmek özgün ve hür iradenin bir tecellisidir aslında.

Günümüz toplumunda alternatif düşünmek, dayatılana itiraz etmek gibi durumlar istisna olduğu gibi insanımızın büyük kısmı hoşuna gitmese bile iki şıktan birini tercih etmek zorunda hissediyor.

(Bu yazdıklarımın illa üçüncü bir şık tercih edilmesi gerektiği anlamına gelmesin; önünüze gelen iki şıktan birini içtenlikle benimsiyorsanız elbette onu tercih etmelisiniz. Buradaki kastım; önünüze konulan iki şıktan da memnun kalmadığınız halde illa birini tercih etme yanlışlığıdır.)

Ä°ki şıktan birini tercih etme zorunluluÄŸu haliyle “ehveni ÅŸer” olgusunu doÄŸuruyor.

Ehveni Åžer’in olduÄŸu yerde kalite ve seviye olması mümkün deÄŸil elbet.

Ehveni Åžer’i benimsemiÅŸ bir kafa var olanla yetinmeye meyillidir, daha iyiyi daha güzeli talep etmeyi düşünmez.

Bugün ülke siyasetimizin içine düştüğü yoz ve seviyesiz siyasetin ana sebeplerinden biri önümüze konulan iki şıktan ehveni şer olanı seçmeden dolayıdır.

Yerel seçimler için ortaya konan adaylarını beğenmeyen çok partili var.

BeÄŸenmiyorsan oy verme” diyorsun.

Olur mu öyle ÅŸey? Karşı partinin adayı mı kazansın!” diye cevabı yapıştırıyor.

O zaman da bize “Öyleyse, karşı partinin adayı kazanmasın diye her seçim, önüne konulan yamuk ve çapsız adaya oy vermeye devam et” demek düşüyor.

Oysaki insanlar oy vermemenin de bir tercih olduÄŸunun farkına varıp liyakatsız kiÅŸiye oy vermezse belki bir dönem kaybeder ama sonraki seçimlerde (parti yetkilileri insanların beklentisini ciddiye alıp ona göre aday çıkartacağından) kazanır.  

Ankara’da parti genel merkezlerinde akçeli ve ahbap çavuÅŸ iliÅŸkileriyle liyakatsız insanların seçmenin önüne konulmasına yüksek sesle itiraz etmek lazım. Belki o zaman bir nebze olsun siyasete seviye ve temizlik gelir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.