Sosyal Medya

Makale

İnsanlık Bir İman Devrimine Muhtaçtır

Defalarca acı deneyimlerden geçtik ama yine de ayılmıyoruz. Narkozlandık milletçe. DeÄŸiÅŸik giysiler altındaki hile tuzaklar defalarca ortaya çıkarıldı ama yine de ibret almıyoruz...

DüÅŸmanın dili defalarca çözülüp kin ve nefret kustu ama yine de akıllanmıyoruz. Tüm bunlara raÄŸmen emperyalist –kolonyalist firavunlara kucak açıyoruz. Nefislerimizden baÅŸka her ÅŸeyimiz öldü.

Åžirkin belini kıran,beynini parçalayan, tezgahını ve düzenini yerle bir eden Tehvit Dininin kıtabı elimizde ama biz ondan çok uzağız...Kitabı arkamıza attık,tüm dünyevi deÄŸer ve yagılarımızı öne çıkardık. O ilk nesli harekete geçiren Kerim olan kitap bizi olduÄŸumuz yerde bıraktı. Suçlu sadece biziz, suçlu kendimiziz. Suçlu bir ulusun kurban nesliyiz. Bu çaÄŸ suçlu bir çaÄŸ...

Bu çaÄŸ ki, insanlar kendi elleriyle yaptıkları putların gölgesinde serinleyip, onlara tapıyolar..

Bu çaÄŸ ki, Allahın  ayetlerinin yalanlanıp peygamberlerini haksız yere öldürenlerin,insanlardan adalet ve eÅŸitliÄŸe çağıranların katledildiÄŸi,bunların hükümran olduÄŸu çaÄŸ...

Ä°htirasların,akılsızlıkların hiçbir ÅŸekilde kontrol edilemediÄŸi, hiçbir ahlaki sınırın tannmadığı, bütün hakları hiçe sayan bir siyaset biçiminin kendisini meÅŸrulaÅŸtırabildiÄŸi bir çaÄŸdayız.

Ä°dolojik silahlar, emperyalist kötülükleri haklılaÅŸtırmak üzere kullanılıyor. Ahlaki, vicdani ve insani deÄŸerlerin açıkça reddedildiÄŸi, deÄŸersizleÅŸtirildiÄŸi bir çaÄŸ.

Cehaletin,cinnetin ezen görüntülerine karşı savaÅŸabilmek yanlızca Allah’ın emirlerine dönmekte, iman devrimini yapmakla mümkün gözüküyor.Bu ancak, iman edenlerin yeniden iman etmesiyle mümkün...ÇaÄŸrının yalnız ve yanlız Allah’a yapılmasıyla mümkün.

“Gerçek çaÄŸrı, Allah’ın çaÄŸrısı olup baÅŸkasına yapılan çaÄŸrılar sapıklıktır,yalandır, sonuçsuzdur”(Rad-14)

Evet,islam peygamberi Lailahe illallah deyince köle pazarları sarsılıyordu... Köle ve ezilmiÅŸler kurtuluÅŸun her ÅŸeyden önce bu sözde olduÄŸunu biliyordu.

Åžimdi tevhid; bir tablo,bir avize konumunda! Ä°slamı tüm anlamlarıyla temsil edemiyoruz, etmek zorunda olduÄŸumuzu da idrak etmiyoruz.

GeleneÄŸin, göreneÄŸin,modern yapışkan dünyanın tanımlarına boyun eÄŸerek geçmiÅŸe özgü hamasetten ibaret mirasın köleliÄŸi altında imani-islami amaçlar  yaÅŸatılamaz.  Ä°slamın ve mukadesatın kafirler ve mürtedler eliyle ayaklar altına alındığı bir dönemde müslümanlara yanlızca demokrasi,barış ÅŸarkıları söyletiliyor...

Din demek, ulusal devletin mukaddeslerini korumak, ulusal geçmiÅŸi korumak, dini ulusacılığa mahkum etmek, ümmet bilincinden uzaklaÅŸmak, ırkçı bir kimliÄŸe bürünmek...Tüm bu olumsuzluklardan insanlığı kurtaracak tek gerçek, tehvidi iman devrimini yüreklerde gerçekleÅŸtirmektir...

Lailahe illallah sözünün kalplere, yüreklere, zihinlere,düÅŸüncelere yerleÅŸip egemen olacağı,böylece hayatın tümünü ÅŸekillendirip boyasını vuracağı uzun yolu yürümeye, izlemeye,yaÅŸamaya yönlendirdiÄŸi gücünü insanlığın yaÅŸaması lazım.Çünkü bu söz insanların içinde egemen olduÄŸu zaman hayatta her ÅŸeye kendisi yön ve ÅŸekil verecek ona aykırı bütün putçulukları temizleyip atacaktır.Çünkü o zaman kulluk yalnız Allah’a   yapılmış olacak, yalnız onun belirlediÄŸi deÄŸerler ve ölçüler egemen olacaktır...Onun için KureyÅŸ oligarÅŸisini, din sınıfını aristokrat ve bürokratını oluÅŸturan müÅŸrikler savaÅŸlarda canlarını feda etmeye varıncaya kadar,dinlerini ,iktidarlarını, servetlerini,ÅŸan ve ÅŸerefini, yer ve yurtlarını kısaca her ÅŸeylerini yitirmee pahasına Lailahe illallah sözünü söylememek için mücadele ettiler ve nihayet tarih sahnesinden silindiler.Çünkü, bu kelimenin ne anlama geldiÄŸini çok iyi biliyorlardı. Bu kelime Allah’ın otoritesi yerine egemen olan ve onun öÄŸretilerinin yerini alan bütün egemenliklerin ve öÄŸretilerin terk edilerek sadece onun otoritesine boyun eÄŸmek ve öÄŸretilerini geçerli saymak anlamına geldiÄŸini biliyorlardı.

Onun için her ÅŸeylerini yitirme, pahasına savaÅŸtılar.Bu kelimeyi söylememek için de yok oldular.

Müslümanlar mücadele biçimlerini yeniden kendi iradeleriyle seçip, insanlığı yeniden tevhitle buluÅŸturup iman devrimini gerçekleÅŸtirmek suretiyle barışı,adaleti tesis edebilirler vesselam.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.