Sosyal Medya

Makale

YOL VE TUZAKLAR

Bilerek ve isteyerek yalan yanlış söylemeyi seçenler,hesap gününden önce utanmazlar, yanlış hesap BaÄŸdat'tan da dönse, yalancının mumu yatsıya kadar yansa, yeni mumların ışığında ve yeni hesaplar peÅŸindeler. Çünkü onların kılavuzu olan ÅŸeytana da hesap gününe kadar vade verilmiÅŸtir. 

Doğruyu, hakikati söyleyenler, zalime zalim, mazluma mazlum diyenler, akledenler, eleştirel düşünce taşıyanlar, Hz. peygamber sahabe ilişkisini savunanlar, şeyh-mürid ilişkisine hayır diyenler dokuz köyden kovulurken, moda terimleri yalakalık- çığırt-kanlık yapanlar ulemadan sayılıyor. Ortalık papağanlarla, kargalarla doldu taştı...

Öyle acıklı bir tablo var ki, yurdumuzda adeta hakikati söylemenin geleneği yok. Gerekçesi ise herkes sussun beyler... Bülbül sükut etsin. Gül bahçesinde zevk alemindeki sevgililer uyanmasın...!

Nasıl aşarız bunları, sorumluluk üstlenip, kulluk bilincini kazanmakla. Hakikati haykıranların birikimleriyle...

Bu arada yeşeren fidanlara nice balta sapları nice desteklenip donatılmış kütükler musallat olmuş, nice dost görünenler, iftirada düşmanları geride bırakmış...

Donanımlı olacağız, teyakkuz halinde; ön yargılardan gözleri ışıktan rencide olmuÅŸ yarasalardan, dumanlı havadan haÅŸlanan ve dumanın dağıtılmasını istemeyen kurtlardan gelecek tepkileri göze almak gerekir.

Gerçeğe ulaşmadan, nefesi kesilenlerin, yıktıkları yalan yerine gönüllerinden başka bir yalanın tapınağını kurmaları işten bile değildir.

Oysa sise rağmen radarı olanlar için, görmesini bilenler için, gazaba uğramışların yolu ve sapmışların yolundan başka birde dosdoğru yol vardır.

                               Orada bir yol var uzakta

                               O yol bizim yolumuz

Dönmesek de, gemileri yakmış olsak da o yol bizim yolumuz, yolda olmak, yolsuzlardan efdaldir... Rehberi Kur'an, önderi Hz. Muhammed (sa). olanların yolu... Tevhid'in yolu...

Ne var ki, yolu kargadan sormamak gerek

Kervan-Kıran yıldızlarına kapılmamak, her yıldız insanı doğru yola çıkarmaz...

Herkes yanıldığını göremez. Hele çıkarı uğruna gönüllü yanılanlar bir süre kendilerine verilen rolü oynadıktan sonra söylediklerini gerçek sanmaya da başlayabilirler.

 Yola yönelirken, Hakka yönelmeye azmedenlerin en fazla sakınmaları gereken ÅŸey-apaçık batıl- deÄŸildir. DoÄŸru düşünmek isteyenleri daha yola varmadan bıldırcın gibi avlayan tuzaklar apaçık batıl'ın deÄŸil, suret-i haktan zuhur eden batılın tuzakları-dır... veya dosdoÄŸru yolu tanınmaz hale getiren meczupların, din endüstrisini elinde tutan baronların- ÅŸebekelerin tuzaklı- mayınlı yolları...

Uyanık olalım, suyu kaynaktan içelim...

 En güzel ulu önder Hz Muhammed(sa). ile birlikte  yol tutsaydım(Furkan-27-28) piÅŸmalığına düşmeden önce, Kur'anla yüzleÅŸelim... ve nefsimizi, kendimizi kurtaralım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.