Sosyal Medya

Makale

Milli İradenin Bayramı mı Külli İradenin Bayramı mı?

Ay takvimine göre ibadet eden, güneş takvimine göre yönetilen Müslümanların hayatında oluşan 11 günlük fark birçok çelişkiye yol açıyor. Bu yıl kurban bayramının hemen öncesine 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları denk geldi. Böylece birbirine bitişik iki bayram kutlamasının vatandaşlar üzerindeki etkisini gözleme imkânına kavuştum.

Bayram öncesi hazırlık yapılması âdettendir. Kurban Bayramı’nın hazırlıkları, kurban yerlerinin tayini, steril(!) ve hijyenik(!) kesim alanlarının hazırlanması ÅŸeklinde oldu. Ãœlkemiz ve yurt dışındaki Müslümanlar kurbanları için bütçelerinde yer ayırdılar. 30 AÄŸustos kutlaması için ise Vatan Caddesi boyunca bariyerler getirilip birbirlerine sıkıca baÄŸlandı ve bazı giriÅŸ noktalarına polisin araması yapılacak kabinler yerleÅŸtirildi. Taksim AKM’nin üzerine keskin niÅŸancılar konuÅŸlandırıldı. Anıtın çevresi emniyet güçleriyle koruma altına alındı.

30 AÄŸustos’ta Vatan caddesinde, seçtikleri(!) yönetimin kutlamasını polis gözetiminde tel örgülü bariyerlerin arkasında seyredenler, Kurban Bayramı boyunca birbiriyle dayanışmış halleri bir tezadın göstergesiydi. Bir turist bu bariyerli kutlamayı görünce burada halklar arasında bir çatışma var zanneder ama bundan sadece 2 gün sonra kurbanların paylaşımına ÅŸahit olunca da halkların dayanışmasına gıpta eder.

Müslümanlar için Külli irade ve cüzi irade adlı iki irade vardır. Son yüzyılda, uyduruk saltanat iradesinin yerini kurgulanmış ‘milli irade’ alınca Müslümanın Allah’ın kulu olmanın ötesinde birçok uyduruk unvan ile avunmasına yol açtı. Kul ile Allah arasına giren milli iradenin dayattığı sahte kutsalların canlı tutulması için uydurulmuÅŸ bayramların kutlanması, iç düşman algısı oluÅŸturup ümmeti bölme ve halkları sürüleÅŸtirme projesinin bir bölümüdür. Okul hayatımda her 27 Mayıs’ı, “Hürriyet ve Anayasa Bayramı(!)” olarak kutladık(!). Milli irade bize yıllarca Ä°ngiliz menÅŸeli “darbe bayramı” kutlatmıştı. Böylece idam edilen liderin yasını tutan halkın okuttuÄŸu çocukları, Menderes’i asanların bayramına iÅŸtirak ettirildi.

Kurban bayramı, Külli iradenin tüm müminlere hediyesidir. Dört gün boyunca en büyük olan Allah tekbirlerle anılır. Ä°nsanları eÅŸit kılan camilerde kılınan bayram namazı çıkışında küslükler bitmiÅŸ ve herkes sarmaÅŸ dolaÅŸ olmuÅŸtur. Merhumlar kabir ziyaretiyle hayırla yâd edilerek geçmiÅŸle barışılır. Süslenerek ayırtılan kurbanlar incitmeden kesilerek canlılar âlemine nimet bilinciyle yaklaşılır. Gün kardeÅŸ kılan, ‘yediÄŸinden yedirmek’ adlı akraba, komÅŸun ve ihtiyaç sahibiyle milli iradenin yıprattığı baÄŸların kuvvetlendirme günüdür. Çekirdek aile bile kabuÄŸunu kırmış, komÅŸusu ve akrabasıyla bir araya gelmiÅŸtir. Ä°nsanlar kapital sahiplerine haset etmeyi bırakmış ihtiyaç sahiplerini mutlu etmek için kardeşçe paylaÅŸmayı seçmiÅŸlerdir. Ãœstelik bu dayanışma, gâvurun çizdiÄŸi sınırlarını aÅŸmış, komÅŸu coÄŸrafyalara ulaÅŸmıştır.

Haccetmeye gidenler, bayram arifesinde Arafat’ta eÅŸit kılan ihramlarıyla tekbirler eÅŸliÄŸinde tüm mezhepsel, etnik ve dünyevi ayrılıklardan uzaklaÅŸmış kardeÅŸ oldukları için affolunmuÅŸlardır.  Müzdelife’de taÅŸ toplayarak geceleyenler, sabahın ilk ışıkları ile kardeÅŸi kardeÅŸe kırdıran sahte iradelere karşı, tek yürek ve tek bilek olarak ÅŸeytanileÅŸmeyi taÅŸlarlar.

Külli iradenin emriyle kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırmak için canını hiçe sayan Yasin Börü ve iki mümin ÅŸehit edildiler. Onları katledenler, milli iradenin oluÅŸturduÄŸu kamplaÅŸmada Kürtlerin temsilcisi olduÄŸunu ilan eden pkk’lı teröristlerdi…

 “De ki: Hamd O Allah'a ki çocuk edinmemiÅŸtir; mülkünde de hiçbir ortağı yoktur; kendini horluk ve acizlikten (kurtarmak hususunda) yardımcıya ve dosta ihtiyacı da yoktur. (Öyleyse sen de)Tekbirler getirerek O'nun büyüklüğünü an.” (Ä°sra / 111)

Bu ayetin yönlendirdiÄŸi istikamette, her türlü laik ve muhafazakâr ideolojilerden, ulu önderlerden, ten renklerinin üstünlük iddialarından, asil kanlardan, simgeler etrafında markalı yaÅŸamaktan ve baÅŸkalarına karşı sizi üstün(!) zannettiren her türlü ötekileÅŸtirmekten sıyrılıp bizi kardeÅŸ kılan Külli iradeyi tekbirlerle analım. Yoksa çocuklarımıza katliamlar bırakacağız. Hatırlayın Saddam Hüseyin (la) ve Hafız Esad’ın da (la) dayattığı milli iradeyi yaÅŸatmak için kendilerini ululayan böyle tanklı tüfekli bayramları, ülkelerinin parçalanıp iÅŸgal edilmesine ve milyonlarca Müslüman’ın katledilmesine engel olamadı.

Kurbanların kanı kurumadan, paylaÅŸtıklarımız yenip bitmeden, takvaya ulaÅŸtıran kurbanın coÅŸkusuyla, ailemiz, akrabalarımız, komÅŸularımız ve tüm Müslüman kardeÅŸlerimizle her türlü etnik, mezhepsel, maddi ve makamsal farklılıkları dayatan sahte iradeleri terk edip, bütün Ä°slam ümmetiyle kardeşçe hep birlikte seslerin en güzeliyle tekbirlere devam edelim…

Allahu Ekber, (Allah en büyüktür)

Allahu Ekber, (Allah en büyüktür)

La ilahe Ä°llallahu ( Allah’tan baÅŸka kulluk edilecek hiçbir ilah yoktur)

Allahu Ekber, (Allah en büyüktür)

Allahu Ekber, (Allah en büyüktür)

Ve lillahi’l-Hamd (Ve bütün hamdler yalnız Allah’adır)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.