Sosyal Medya

Makale

Ya Fülan, lütfen bi git artık

Åžu sıralar çoÄŸunluk, yapmak istediÄŸinin önünde engel saydığı birine sabretmek yerine onun hayatından çıkmasını istiyor. O ardına bakmadan gittikten sonra, sorunlar bitecek her ÅŸey güllük gülistanlık olacak sanılıyor. Kimi iktidara taşıyamayan parti liderini, kimi memuriyetten eden hocasını, kimi karısıyla geçinemeyen anne babasını, kimi hayırsız evladını, kimi zam yapmayan patronunu, kimi kazancını paylaÅŸmak istemediÄŸi ortağını, kimi yenemediÄŸi rakibini, kimi kocaya kaçan kızını, kimi kendini kutsamayan müridini, kimi onu övmeye ara veren arkadaşını, kimi devamlı borç isteyen akrabasını, kimi yakasından düşmeyen eski tanışını, kimi transfer yapmayan baÅŸkanını, kimi ikinci eÅŸini onaylamayan helalinin gitmesinin tüm dertleri bitireceÄŸi iddiasında…  

Bu bir realiteyse(!), suçlu sayılanın ardına bakmadan gitmesi için örnek bir metin oluÅŸturmak zaruret demektir. Burak Kaya, ardına bakmadan gitmesini istediÄŸi Kemal için aÅŸağıdaki metini yazmış. Bunun matbu bir metin olması için o ismi çıkardım ve yerine ‘Ya Fülan’ diye genel bir isim verdim. Artık okuyucu, ‘Ya Fülan’ yerine bir isim yazdığında sanki bu, gitmesi istenene göre oluÅŸturulmuÅŸ bir metin olacak. Bunu okuyan ‘Ya Fülan’ arkasına bakmadan orayı terk edecek(!)

“…Ya Fülan, Ä°ster evine ister köyüne git... Åžimdi hemen git. Ama için rahat olsun, boÅŸ ver git. Yalvarırım attaya git. Ya Fülan, kim yolcu edecek diye arkana bakmadan git bu ÅŸehirden.Bi git bak durumlara, olmadı dönersin. Ne olur vazgeçmeden hemen git. Vur kapıyı aslanlar gibi, çekip öylece git. Ya Fülan, ister güzellikle git, ister kötülükle git. Nasıl gidersen git, yeter ki git. Ya Fülan, gözlüğü üstünden bakan emekliliÄŸi gelmiÅŸ 65 yaşındaki memur gibi, kepini fırlatan yeni mezun haÅŸarı öğrenci gibi, ayakucuna basarak avına yaklaÅŸan bir panter edasıyla git.  Ya Fülan. Ä°stersen sessizce git, istersen baÄŸrı açık sevdalılar gibi bencilce haykırarak git, ama kesin git.

Ya Fülan, güllerin açacağı, bir ceylan yavrusunun su içmeye gideceÄŸi günü beklemeden, bekletmeden hemen git. AÄŸzını açıp tek bir söz bile söylemeden git. Ya Fülan, bizi bizle baÅŸ baÅŸa bırakıp git, ne halimiz varsa görelim. Ya Fülan, bavulunu toplamadan, çayından son yudum almadan, ÅŸimdi git. Ya Fülan, gittiÄŸin yerden yazmayı ihmal etmeden hemen önce git. Buraya kadarmış de, al biletini git. Ya Fülan, maaşı için sabahın köründe bankaya giden emekli asker gibi uygun adım git. Ya Fülan,  öyle bir git ki herkes gidiÅŸinden büyülensin, hatta apışıp kalsın.  Ya Fülan, karlı bir kış akÅŸamı gittiÄŸini haber vermeden paldır küldür hatta son selamını veremeden aniden git. Ya Fülanlar böyle ansızın gider, iÅŸ iÅŸten geçmeden, çok geç olmadan, günahıma girmeden, katilim olmadan git. Ya Fülan, öyle bir git ki bakakalalım ardından…”

Nasıl buldunuz? Bir an Ya Fülan’ın yerine ÅŸu ismi yazsam diye içinizden geçirirken ani bir rahatlama hissettiniz deÄŸil mi? İçinize su serpen böyle bir metni daha önce niye görmedim diye hayıflanınız oldu mu? Öte yandan herkes gitmesiyle rahatlayacağı sandığı kiÅŸiyi tespit ettiÄŸinde aslında ÅŸunu fark etmeli. Tüm gücümüzle gitmesi için uÄŸraÅŸ verdiÄŸinizin yerini kim dolduracak? Kim gelirse gelsin yeter ki o gitsin diyorsanız maziye bakmanızı öneririm. Gitmesi istenen herkes gitmiÅŸtir. Ama yine de arzulanan o mutlu günlere bir türlü ulaşılamamıştır. ÇoÄŸunlukla geleni tayin etmek yerine birilerini gönderme telaşımız yüzünden sükûti hayale uÄŸramak neredeyse mazinin rutini olagelmiÅŸtir. Ãœstelik birçok kez hep birlikte bazen de yalnız başımıza “Gelen gideni arattı” diye hayıflanmamızı unuturcasına hâlâ birilerinin gitmesinden medet umuyor bu konuda sanal kampanyaları desteklemeyi önemseyen balık hafızamıza toz kondurmuyoruz…

Ama bizim sokağın aşığı öyle değil. O, babasının arabasıyla defalarca turlayıp mahalle sakinlerine bangır bangır Sezen Aksu şarkısını ezberletiyor. Zira git dediği gitmiş şimdi o bin pişman.

Git, git, gitme dur ne olursun
Gitme kal yalan söyledim
Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim
Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var
Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.