Sosyal Medya

Makale

KahramanmaraÅŸ Provokasyonunu Unutturmak

Bugün neler olmuÅŸ diye geçmiÅŸe baktığımda, canlı tanıklarını da dinlediÄŸim MaraÅŸ Provokasyonunun olduÄŸu günü gördüğümde derinden sarsıldım. MaraÅŸ’ta bir kardeÅŸimin taziye evinde o fitne anını anlatan biri konuÅŸurken birilerince getirilen silahlarla mahallesini korurken nasıl uykusuz bir hafta geçirdiklerini anlatmıştı. Ona göre olayların çıkış sebebi MaraÅŸlılardan kaynaklanmıyordu. Birileri Sünnileri diÄŸerleri Alevileri kaşımıştı…

19 Aralık ile 26 Aralık 1978'de KahramanmaraÅŸ'ta meydana gelen Alevi Sünni provokasyonu yedi gün sürdü. Bu olaylarda 105 kiÅŸi öldürüldü, 200'ün üzerinde ev yakıldı, 100'e yakın iÅŸyeri tahrip edildi. Yirmi üç yıl süren davalar sonunda 22 kiÅŸi idam, 7 kiÅŸi müebbet hapis, 321 kiÅŸi de 1–24 yıl arasında ceza aldı. Provokasyonda önemli rol oynayan 68 kiÅŸiye ise hiç ulaşılamadı(!) 12 Eylül Darbesini kolaylaÅŸtıran provokasyonlardan biri olarak tarihe geçen bu fitnenin baÅŸlamasında kimilerine göre Türk-Kürt çatışması da etkili olmuÅŸtur. Olay sonrası İçiÅŸleri Bakanlığının hazırladığı raporda katliam planlayıcıları olan 26 kiÅŸinin seyyar piyango bayisi görünümünde ÅŸehre geldikleri saptanmıştır…

Tarihin tekerrür etmesinin nedeni tarihten ders çıkarılamaması veya bu olayların bilinçli olarak unutturulmasıdır. Bu durumun özelinde bugünlerde de ülkemizde sanal medya desteÄŸiyle Åžia karşıtlığı üzerinden Sünni cephe oluÅŸturma çabalarına hız verilmiÅŸ bulunuluyor. Artık özel provokatörler yetiÅŸtirip o ÅŸehre göndermenize gerek yok. Sanal medya bir kartopunu çığ haline getirmesi için çok uzun bir zamana ihtiyacı yok. Bugün planlanın iki komÅŸu ülkeyi asla galibi olmayacak bir savaşın içine çekmek olduÄŸu gözlerden kaçırılmaktadır. Her gün Ä°ki ülke sanal medyasından gelen sonuçlar, tüm internet portallarının ana server’lerinin sahibi ABD, Ä°ngiltere ve Ä°srailli uzmanlar tarafından takip edilmekte, yeni tuzak resim, video ve her türlü kışkırtıcı yayın günbegün servis edilmektedir.

Hani o küfredenler seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek amacıyla tuzak kuruyorlardı. Onlar bu tuzağı kurarlarken, Allah da bir tuzak kuruyordu. Allah tuzak kurucuların (tuzaklarına karşılık verenlerin) en hayırlısıdır. (Enfal / 30)

Resulullah’a (sav) 23 senelik nübüvveti boyunca müşrikler, münafıklar ve Yahudilerce birçok tuzak kurulduÄŸu siyerlerde ayrıntılarıyla yer alır. Müslümanlar, hayatları boyunca düşmanları tarafından tuzak kurulmayan bir güne uyanamayacaklardır. Fakat Müslümanlar, dinlerinin gereÄŸi adaleti, merhameti, dayanışmayı ve eÅŸitliÄŸi saÄŸlamak üzere mücadele ettikleri sürece onlara karşı kurulan tuzakları en iyi bilen Allah tarafından korunacaklardır.

Peki; Ayette yer alan Allah’ın tuzak kuranların tuzağını bozmasını nasıl anlamalıyız?

Resulullah (sav) ve sahabe nasıl olsa Allah tuzakları bozuyor diye tedbir almamışlar mıdır? Nasıl olsa Medine’de devletimizi kurduk diye Gavura karşı teyakkuz halini terk etmiÅŸler midir? Olaylara müdahale etmeyi bırakıp seyirci olma halini niye seçmemiÅŸlerdir? Tuzakları kuranlarla asla müttefik olmamanın yoruculuÄŸuna nasıl katlanmışlardır? Düşmanın kurduÄŸu tuzakların benzeri tuzaklar kurup stratejiler üretmek yerine niye karşıtlarının bile Müslüman olmasını istemiÅŸlerdir? Niçin tuzaklar kurup kendi tebaasını düşman korkusuyla terbiye etmenin yolunu seçmemiÅŸlerdir?

Allah’tan gereÄŸi gibi korkmanın düsturlarından biri de O‘nun düşmanın kurduÄŸu tuzaklarının, iÅŸbirlikçisi, kışkırtıcısı, bundan menfaat ve popülerlik bekleyeni, bunun üzerinden güç devÅŸireni ve bunun bir tuzak olduÄŸunu bilip de seyredeni olmamaktır. EÄŸer bu sıralamaların her hangi birine dahilseniz kurulan tuzağın içine düşecek ve tarihe öyle geçeceksiniz. Ãœstelik ahirette daha acı ve eziyet dolu bir sonsuzluk da sizi bekliyor olacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.