Sosyal Medya

Makale

Biz de kaygılıyız!

Batı’nın terörle arasına mesafe koyamamasını geçtik; teröre doÄŸrudan destek vermesinden kaygılıyız. ABD’nin kelime oyunları yaparak PKK’ya silah yaÄŸdırmasından; DAEÅž’le Mücadele Özel Temsilcisi’nin PKKlı teröristlerden plaket almasından; Amerikan Özel Kuvvetleri’nin kollarına terörist grupların armasını takmasından; ABD’nin PKK’nın ırkçı projesini hayata geçirmek için Türkiye gibi bir müttefiki bile karşısına almaya hazır olmasından; akıllarına estiÄŸinde vatandaÅŸlarına güvenlik uyarısı yaparak Türkiye’de güvensizlik algısı oluÅŸturmasından kaygılıyız.

AB ülkelerinin FETÖ’nün suç makinelerinin, PKK’nın militanlarının, DHKP-C’li suikastçıların korunaklı limanına dönüşmesinden kaygılıyız. Haklarında uluslararası arama kararları bulunan Fetullahçı militanların Avrupa baÅŸkentlerinde keyif sürmesinden; terör veya teröre destek suçundan yargılananlara AB pasaportları verilmesinden; FETÖ’nün AB ülkelerindeki faaliyetlerini artırarak devam etmesinden; PKK’nın AB baÅŸkentinde çadır kurmasından; Türk vatandaÅŸlarına karşı AB ülkelerinde terör estirmesinden; Avrupa Parlamentosu’nun PKK’nın kendini en rahat hissettiÄŸi mekana dönüşmesinden; AP’nin Türkiye raportörünün açık bir PKK sempatizanı olmasından; Belçika mahkemesinin PKK terörünü aklama çabalarından; AP milletvekillerinin Kandil’e turlar düzenlemesinden ve suçları sabit olan PKK’lıların, FETÖ’cülerin, DHKP-C’lilerin iade edilmemesinden kaygılıyız.

AB ve ABD’nin 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe giriÅŸiminde Türk demokrasisine hızlı ve koÅŸulsuz destek vermemesinden kaygılıyız. Kınama açıklamasını yapmak için giriÅŸimin sonucunu beklemelerinden; darbe giriÅŸimini kınamaktan daha ziyade Türkiye’nin darbecilerle mücadelesini eleÅŸtirmelerinden; haftalar geçmesine raÄŸmen Türkiye’ye destek için hiçbir yetkiliyi göndermemelerinden; FETÖ ve PKK’nın tezviratlarına hakikat gibi iman etmelerinden; bu tezviratları kullanarak Türkiye’ye hakaretler etmelerinden; her fırsatta Türkiye’nin üyelik sürecini askıya alalım çaÄŸrılarından ve vize muafiyeti konusunda sözlerini tutmamalarından kaygılıyız.

Trump gibi bir Ä°slamofobik bir ÅŸovmenin ABD’de baÅŸkanlık yarışını zorlamasından; AB’deki ırkçı, aşırı saÄŸcı, Ä°slam düşmanı tüm siyasetçilerin yükseliÅŸte olmasından; insanların sırf Arapça konuÅŸuyor diye uçaktan indirilmesinden; camilere sık sık saldırıların yapılmasından ve domuz kafası bırakılmasından; duvarlara Ä°slam karşıtı hakaretlerin yazılmasından ve Müslümanların Batı’da taciz edilmesinden kaygılıyız.

Irak iÅŸgaliyle DEAÅž tarzı terör örgütlerini var eden Batı’nın, “DEAÅž’la mücadele” bahanesiyle OrtadoÄŸu’nun tüm sosyolojik dokusunu alt üst etmesinden kaygılıyız. Suriye’de PKK, Irak’ta Asaib, Hizbullah gibi terör örgütleriyle ittifak kurmasından; PKK’nın ırkçı ve Åžii milislerin mezhepçi gündemlerinin Batı desteÄŸiyle hayata geçirilmesinden; Suriye’nin Esed terörüne, Irak’ın ise mezhepçi gruplara teslim edilmesinden kaygılıyız.

Batı’nın Türkiye’ye karşı bir sopa gibi kullandığı deÄŸerlerin hepsini birer birer kendisinin çiÄŸnemesinden; FETÖ, PKK (HDP), DHKP-C gibi terör örgütlerini Türkiye’ye tercih etmesinden; Türkiye’deki her geliÅŸmeyi yüzyıllık önyargılarıyla ve empati yoksunluÄŸuyla okumasından; Türkiye’ye parya muamelesi yapmasından; teröre cesaret vermesinden ve Türkiye’ye karşı terörü meÅŸrulaÅŸtırma çabalarından kaygılıyız.

En fazla da Batı baÅŸkentlerinden FETÖ ve PKK (HDP) ile mücadelede Türkiye’nin attığı her adımla alakalı pasif-agresif “kaygılıyız” açıklamaları yapmasından kaygılıyız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.