Sosyal Medya

Makale

Topluca Cinnetteyiz

İlkokulda okuduğum yaşlardı, yaşadığımız ilçede bir gecede 3-4 dükkân bir hırsızlık çetesi tarafından soyulmuştu. Toplum olarak adi suçlara alışkın olmadığımızdan bu basit hırsızlık vakası aylarca şehirde konuşulur olmuştu.

Bugün hırsızlık, gasp, cinayetler, tecavüzler vaka-i adiyeden sayılır oldu ki kimsenin dikkatini çekmez oldu.

Son iki haftadır TV ve gazetelerde geçen ve sadece küçük çocuklara yönelik taciz/tecavüz haberleri sanıyorum 10’dan fazlaydı.

Gün geçmiyor ki cinnet geçiren bir babanın veya annenin tüm aile fertlerini katlettiği haberini duymayalım.

Babasının, kardeşinin veya yakın akrabasının tecavüzüne uğramış kızlarımızın bahsini etmeye bile hayâ ediyor insan.

Ne oldu bize, hangi ara bu kadar insanlıktan çıktık..?

Ekonomik olarak büyüyoruz ama insanlık olarak, ahlak olarak küçülüyoruz.

KiÅŸi başına düşen milli gelirde hızla Avrupa’ya yaklaşıyoruz. Ahlaksızlık ve bencillikte ise Avrupa’yı sollamak üzereyiz.

Bizim alnı secdeli hükümetimiz büyük Türkiye’nin peÅŸinde. Ekonomik büyümeyi saÄŸladıktan; 3. Köprüyü, havalimanını, tüp geçitleri inÅŸa ettikten; bir de ilk 10 ekonomi arasına girdik mi, tüm sorunlarımız bitiyor. Neslin inÅŸası basit bir sorun onlar için.

Nesli yetiştirmek için yola çıkan camia ve cemaatlerimizi soracak olursanız, (önemli bir kısmı) Gülen Cemaatinden boşalan yerlere kapağı atmakla meşguller.

Ebeveynler, marka alışverişi, yaz tatilleri, arabanın modelini yükseltmekle meşgul olduklarından çocuklarla ilgilenecek vakitleri yok.

Haliyle çocuklarımızı Disneyland çizgi filmleri, gençlerimizi Holywood filmleri, biraz daha büyükçelerimizi de Türk dizileri yetiştiriyor.

Her gece TV başında veya internette, kestirmeden köşe dönmenin, lüks yaÅŸantının, nikâhsız birlikteliÄŸin telkin edildiÄŸi; kadının özgürlük adına kocasına, babasına isyan etmeye çağırıldığı toplumumuzda kimden neyi bekleyebiliriz ki.  

Neslini TV ve sosyal medyaya teslim etmiş bir toplumdan bu kadar sapık ve hasta kişiliklerin çıkmasına çok şaşmamak gerek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.