Sosyal Medya

Makale

SABIR

 ''Ey iman edenler direnin ve kazanın.Mevzilerinizi kaybetmeyin. Allah'a karşı sorumluluÄŸumuzu bilincinde olun ki baÅŸarıya ulaÅŸasınız.''(Al-i Ä°mran 200)
      Sabır direniÅŸtir,siperleri kaybetmemektir.Hayata tutunmanın en büyük ilkesi sabırdır.Hakikatle tanışıp,hakikatin bayraktarlığını üstlenen insan,bu hakikatin gerçek ışığını,hayatına,topluma ve çağına yansıtırken tutunacağı dal sabırdır.Caddelerden,sokaklardan adeta bir sel gibi akan küfür ve ÅŸirke karşı,toplumsal tuÄŸyana karşı,çelikten bir irade ve iman ile karşı korken mücadele azmini sabır mayasıyla yoÄŸurmamız lazım.Sabrı kuÅŸanan mü'min,bu kavurucu,bu yakıcı çölün derinliÄŸinde nefessiz kalan insanların,bir ırmak serinliÄŸinde imdadına yetiÅŸecektir.
       BozuluÅŸun,çöküÅŸün ve yokoluÅŸun girdabında bocalayan insanlığın,yeniden varolma ÅŸansını,dirilme becerisini saÄŸlayacak öncülerin sabır zırhını kuÅŸanmaları gerekir.Ä°nsan varoluÅŸ açılımlarını saÄŸlamak için iman mektebinin sabırlı bir öÄŸrencisi olması lazım.Yaradılıştan getirdiÄŸimiz istidat ve kabiliyetlerimizi iman nimetiyle süsledikten sonra,ömrümüzün sonuna kadar hakikat yolunda müthiÅŸ bir tekamülle sabır ekseninde karar kılmalıyız.En ufak bir sabırsızlık,telafisi mümkün olmayan fiillere sevkedebilir.
       Yeniden iman,yeniden varoluÅŸ tohumlarını saçmamız için sabır kalesine sığınmalıyız.Kötülük ve ÅŸer odaklarını zayıflatmamız,yok etmemiz için elbette direniÅŸ göstereceÄŸiz.Bu direniÅŸi gösterirken aklımızın ve duyarlılığımızın yaralanmaması için sabretmeliyiz.
       Kötülük ve ifsad ilkesiyle,nesli ve ekinleri yok etmeye çalışan,firavun ve yandaÅŸlarının saldırılarına karşı,Tevhidi siperlerimizde mücadele verirken sabır azığımızın tükenmemesine çok dikkat etmeliyiz.
        Hakikat bilgisi ve imana dayalı olan eylemlerimizde sabretmek ÅŸiarımız olmalıdır.Vicdansızlık ve ahlaksızlık rüzgarlarının estiÄŸi topraklarda,Allah'ın biz iman edenlerden ulaÅŸtırmasını emrettiÄŸi ÅŸeyleri insanlara ulaÅŸtırırken sabır...
        Tüm haramların cari olduÄŸu desteklendiÄŸi toplumda,tevhid ve adaleti ikame etmek,Hududullahı yeniden hatırlatmak için sabır...
        Kur'an'da,izzet,Allah'ın,Rasülünün ve müminlerindir denmektedir.Bu ÅŸerefi taşımak için,yeryüzünde Allah'ın rububiyyetine ÅŸahid olmak ve bu ÅŸahitliÄŸi,sabır ÅŸemsiyesi altında sürdürmek...Åžereflerini Allah katında deÄŸilde yalanlar ve geçici dünya nimetleri içerisinde arayanlara,sahte cennetlerde dünyevileÅŸme hastalığı çekenlere karşı irÅŸad ve aydınlatma mücadelesinde sabır...
        Åžeytanın dostlarına ve ÅŸeytanın iktidarına karşı,direniÅŸi kuÅŸanmamız lazım...Ä°ÅŸte bu ÅŸeytanın dostlarına karşı sabır...Yol'un dikenlerine karşı sabır...zaferin gecikmesine karşı sabır,akletmeyi,düÅŸünmeyi,hürriyeti,adaleti,eÅŸitliÄŸi,kardeÅŸliÄŸi,yasaklayan eÅŸkiyalara karşı,aksiyoner bir ruh ikliminde sabır...Haramzadelerin,sahte devrimbazların,ayak ve tulumbacı takımına karşı izzetli ve onurlu mücadele verilirken sabır...Sabreder,direniÅŸ gösterirsek gönüllerde kurumaya yüz tutmuÅŸ hakikati göÄŸertip özlenen o gümüÅŸsü sukunete kavuÅŸmuÅŸ olacağız...
         Sabredersek,gönlümüzdeki çiçeklerin açtığını,hem içte hem dışta afetlerle çevrili olan kalbimizin,insanımızın,bir inkılap yaÅŸayacağını göreceÄŸiz.
         Sabredersek,hüzünlerin utancın ve acıların haritasını deÄŸiÅŸtirebiliriz.Güçlü hakikatin bayrağını burçlara dikebiliriz.
         Sabredersek,dünyaya direnebiliriz,dünyada oyalanmak yerine,dünyayı oyalayabiliriz.
 
          Sabredersek,umud daÄŸlarını çoÄŸaltırız,
          Sabredersek,muÅŸtu nehirlerini akıtabiliriz,
          Sabredersek,güneÅŸin gözbebeÄŸi biz oluruz,
          Sabredersek,güzelin ve güzelliÄŸin kendisi oluruz,
          Sabredersek,kazanırız...
                                                                                                  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.