Sosyal Medya

Makale

İkiyüzlülük bedava

Dillerine barış kelimesini pelesenk edenler öldürüyor, savaÅŸtan kaçan Suriyelilere cüzzamlı muamelesi yapıp zenofobinin dibine vuranlar ise minik Aylan üzerinden vicdan kasıyor. Evet, bugünlerde dünyada olduÄŸu gibi Türkiye'de de ikiyüzlülük bedavadan gidiyor. Yazdıkları zenofobik, mülteci karşıtı yazıların mürekkebi kurumamışken veya sarf ettikleri popülist "Suriyelileri geri göndereceÄŸiz" vaatleri hâlâ kulaklarımızdayken kendilerini vicdan konusunda ders verme pozisyonunda gören kerameti kendilerinden menkul aydınlar, popülizmi hümanizme tercih eden siyaset simsarları ortalıkta cirit atıyor. DiÄŸer tarafta ise kamu yararına dernek statüsünde gördükleri PKK'ya sırtılarını ve PKK’lı teröristlerin tabutlarına omuzlarını dayayan HDP’liler ise, terörizmi içselleÅŸtirmiÅŸ siyasal çevreleri dışında kimseye inandırıcı gelmeyen tonda barış "isterük" diyerek zekalarımızı terörize ediyor. 

Minik Aylan, Esed zulmünden kaçarken hayatını kaybeden sayısız Suriyeliden sadece birisi. On binlercesi ise Esed'in kimyasal silahlarıyla, varil bombalarıyla, iÅŸkenceleriyle, savaÅŸ uçaklarıyla hayatını kaybetti. Fırınlarda, pazar yerinde, evlerinde, harabeye dönmüÅŸ sokaklarında Esed'in ölüm makinesinin kurbanı oldular. Binlercesi de Batı'ya iltica etme uÄŸraşı içerisindeyken derme çatma botlarda hayatını kaybedip, insanlığımız gibi karaya vurdular. 
BeÅŸ senedir Suriyelileri mülteciliÄŸe icbar eden ÅŸartların baÅŸ sorumlusu Esed ve avanesine karşı çıkan, destek için soluÄŸu Åžam'da Esed'in sarayında alan siyasetçilerden Suriyeli sığınmacılara yönelik PEGIDA zihniyetini aratmayacak tonda haberler yapan medyaya kadar herkes birden mültecilerin hamisi kesildi. Yetmedi Esed zulmüne karşı mücadele eden gruplara destek için giden TIR’lara terör iftirasıyla operasyon yapan paraleller bile cürümlerini örtme gayretinde Aylan'ın faturasını bu konuda en büyük gayreti gösteren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a kesmeye çalıştılar. Oysa bu konuda CumhurbaÅŸkanı söylenebilecek en insani cümleyi Aylan'ın babasına etti: "KeÅŸke o denizlere açılmasaydınız da sizi misafir etmeye devam etseydik". BeÅŸ senede Avrupa'ya ulaÅŸan 200,000 civarındaki sığınmacıya kriz gözüyle bakan Avrupa'ya beÅŸ senedir 2 milyon sığınmacıya ev sahipliÄŸi yapan, iki günde 200,000'i aÅŸkın sığınmacı kabul eden Türkiye'nin CumhurbaÅŸkanının ders niteliÄŸindeki bu sözünü kimse unutmamalı. 
Asker sivil, doktor hamile kadın dinlemeden Türkiye insanını terörize eden PKK'ya hâlâ yere izmarit atmayan çiçek çocuk muamelesi çeken HDP, AK Parti düÅŸmanlıkları sebebiyle PKK ile ittifaka giren Kemalist, paralel, ulusalcı yandaÅŸlar ise yaklaÅŸan seçimlerde kullanmak için "barış" kelimesini iÄŸdiÅŸ ettiler. Barıştan anladıkları ise PKK'nın silahlanmaya devam ettiÄŸi, "özyönetim" hayalini yaÅŸattığı, seçim sandıklarının içine deste deste HDP'ye verilmiÅŸ oy pusulaları koyduÄŸu, PKK'nın sapık ideolojisine uymayan Kürtleri öldürdüÄŸü, "iÅŸgalci" olarak gördükleri güvenlik güçlerine karşı "direniÅŸ" hakkını kullandığı, kısaca devletin DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'yu PKK'ya teslim ettiÄŸi bir düzlem. Barış diyerek öldürüyorlar, barış diyerek terörizmi meÅŸrulaÅŸtırmaya çalışıyorlar. 
Ä°ki yüzlülüÄŸünüze çare olacaksa yere izmarit atın. Ben razıyım, yeter ki mayın döÅŸemeyin, ambulanslara saldırmayın, karakol basmayın...   

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.