Sosyal Medya

Makale

Örgütlü kötülük

Milletimiz ve memleketimiz, yüz yıl önce olduÄŸu gibi, bugün de örgütlü bir kötülükle karşı karşıyadır.
Urfa ilinin Suruç ilçesinde patlayan / patlatılan bomba, kaç zamandır devam eden saldırıların bir parçasıdır. Evvela ölenlere rahmet, kalanlara sabır dilerim. İnÅŸallah bu son olur, baÅŸka acılar yaÅŸanmaz.

AteÅŸ ateÅŸi hem yakmaz, hem söndürmez. Bıçak sapını kesmez. İslâm coÄŸrafyasındaki birçok ÅŸaibeli örgütün İngiliz, İsrail ve Amerikan hedeflerine saldırdığını hiç gördünüz mü? Varsa yoksa kendi insanımız. Bununla birlikte, çok sayıda yabancı servisin coÄŸrafyamıza karargâh kurduÄŸunu biliyoruz. Kim kiminle nerede, belli deÄŸil.
Evet, tanımlanması zor bir döneme girmiÅŸ bulunuyoruz. MeÅŸakkatli bir süreç.

Pirincin içindeki siyah taÅŸları biliyor ve görüyorduk. Beyaz taÅŸların ise bu kadar çok olabileceÄŸini kim tahmin edebilirdi? Mesela 'Türkiye Türklerindir' diyenleri, ayrılıkçı Kürtlerle aynı konularda buluÅŸturan ÅŸey nedir? Birinci cevap, dış baÄŸlantılar. İkincisi: Åžahsi menfaatini milletin / memleketin üstünde görmek.

Dikkat ederseniz, böyleleri, yerli ve millî isimlere hiç tahammül edemiyorlar. Hemen onlarla ilgili kara kampanyaya giriÅŸiyorlar. Yabancı medyayla birlikte yaptıkları ortak yayınları da hatırlamak ve hatırlatmak lazım.
Bilineni tekrar edelim: Pirincin içindeki siyah taÅŸtan deÄŸil, beyaz taÅŸtan korkmamız gerekir. Hayır, Beyaz Türkler demedim.
***
İslâm dünyası, belki de tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor. Bir cenderenin, cinnetin, karmaÅŸanın, kirli ittifaklar çağının içindeyiz. KardeÅŸlik kitaplarda kaldı. Onlarca ülke açık hava poligonuna, operasyon ve eÄŸitim sahasına dönüÅŸtü. Her türlü fenalığı yapanlar, kıyımlara giriÅŸenler, herhangi bir bedel ödemeden ve hiçbir ÅŸey olmamış gibi hayatlarına devam edebiliyorlar. Suç var, ceza yok. Yanı sıra, görülmemiÅŸ bir yaÄŸma.

İnancımız odur ki, bu kötü gidiÅŸatı durdurabilecek tek güç, biricik imkân, Türkiye devleti ve milletidir.
İç huzurunu saÄŸlamış, millî birlik ve beraberliÄŸini tamamlamış bir Türkiye, en çok kimleri korkutuyor? Soru neredeyse, cevap da oradadır.

Vicdanları kanatan Suruç katliamı dahil, ülkemizde yaÅŸanan bütün yıkıcı olaylara iÅŸte buradan bakıyorum. İki yıldır hızlandırılan keskin ayrışmaya da.

Ülkemizi kendi dertlerine, sıkıntılarına mahkûm etmenin çabası içindeler. Başımızı kaldırıp çevremize bakmamızı, yardıma koÅŸmamızı istemiyorlar. Güzel örnek olmamızdan dahi çekiniyorlar.
Açık bir biçimde, millet hayatımıza kastediyorlar.
Her acı olaydan sonra, malum odaklar hep aynı iddiayı dile getiriyor: 'Suçlu devlettir, hükümettir.'
Åžöyle düÅŸünelim: Size suikast düzenleniyor. Ölmüyorsunuz. Ve ölmediÄŸiniz için özür dilemenizi istiyorlar, bekliyorlar. 'ÖlmediÄŸim için özür dilerim.'
Katillerin suçlandığı deÄŸil, suçladığı günlerden geçiyoruz.
***
Yazımızın giriÅŸinde 'örgütlü kötülük' demiÅŸtik. Hiçbir İslâmî ve insanî ölçüsü olmayan. Gıdasını düÅŸmanlıktan alan. Dinimize, milletimize, birliÄŸimize, velhasıl canımıza dadanan.

Hep aynı manzara: Olaydan yarım saat sonra yapılan kalabalık yürüyüÅŸler. Profesyonelce hazırlanmış pankartlar, sloganlar. Aynı kelimelerin kullanıldığı farklı açıklamalar.
Åžunu da söylememiz gerekir: Ülkemizde en çok cinayet iÅŸleyenler, huzursuzluk çıkaranlar, barış ve kardeÅŸlik söylemini dillerinden düÅŸürmeyenlerdir. YetmiÅŸli yıllardan beri böyledir bu. 'Halkların kardeÅŸliÄŸi'ni halk otobüslerini ateÅŸe vererek saÄŸlamaya çalışmak gibi.

Türkiye'nin 'yetmiÅŸ beÅŸ yıllık' siyasi tarihine bakıyor ve hep bu sözü mırıldanıyoruz: 'Seni seven sevmesini bilmemiÅŸ.'
Kim ne derse desin, milletini ve memleketini sevenlerin çoÄŸunlukta olduÄŸu yöneticilere sahibiz. İnsanımızın irfanı ve insafı, her türlü oyunu görecek derinlikte.

Yıkılan aÄŸaca balta vuran çok olur. Åžu anda, yıkılmak istenen aÄŸaç, Türkiye'dir. Hal böyleyken, acıları yarıştırmak, kimseyi birinci yapmaz.

Ne olursa olsun, milletimize itimadımız tamdır. Provokasyonlara karşı, feraset ve feragat, dikkat ve rikkat, Allah'ın izniyle, bir kez daha galip gelecektir.
Son olarak ÅŸunu söylemek isterim: Her acı olaydan sonra, İslâm'a ve Müslümanlara çirkin saldırılar oluyor. Tahrik için yapıyorlar bunu. Üstelik sistemli bir ÅŸekilde.

Durumumuz, duruÅŸumuz budur: İslâmlık, bu ülkenin çimentosu deÄŸil, ta kendisidir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.