Sosyal Medya

Güncel

'Silivri'deki paralelciler itirafçı olmak istiyor'

28 Şubat mağduru gazeteci Yakup Köse, 'paralel yapı kumpasıyla tutuklanarak' konduğu Silivri'den serbest bırakılması sonrası konuştu.



28 Åžubat döneminde, daha 14 yaşında imam hatip lisesi öÄŸrencisiyken Ä°BDA-C örgütü üyeliÄŸi iddiasıyla hapse atılan, 15 yaşında ise idam cezası alan Köse, geçen gün tahliye oldu. Köse, TRT Türk'te Alper Altun'un sunduÄŸu ManÅŸetten programına konuk oldu:

"O FETHULLAH GÜLEN BURAYA GELECEK"

"O Fethullah Gülen buraya gelecek" dedikten birkaç saat sonra derdest edilerek tutuklandım. Ama ben yine sözümün arkasındayım. O Fethullah Gülen buraya gelecek. Ben ÅŸunu söylemek istiyorum. Bence gelsin. Korkacak bir ÅŸey yok. Acıtmayacak. Gelsin buraya. Madem "adalet" diyorlar. Gelsin, eÄŸer suçsuzsa zaten berat edecek."

"Bakın ben Silivri Cezaevi'nden çıktım. Silivri bir kampüstür. 8 No'luya kadar cezaevi vardır orada. Onlar da oradaydı, ben de oradaydım. (Gülen'in) 70 küsür baÄŸlısı orada yatıyor. Kendisi de onları çok düÅŸünüyorsa, bu davanın bir an önce olumlu veya olumsuz sonuçlanmasını istiyorsa buyursun gelsin."

"FETHULLAH GÜLEN ÇIKSIN DESÄ°N KÄ°..."

"Bu adamlar kesinlikle Ä°srail ve ABD güdümlü insanlardır. Fazla laf güzellemesi yapmayalım. Ben ÅŸöyle diyorum: Fethullah Gülen çıksın desin ki "Ä°srail Filistinli halka, Gazzeli çocuklara zulmediyor" desin, ben "Fethullah Gülen buraya gelecek" demeyeceÄŸim."

"DÄ°YEMEZ, ÇÜNKÜ O BÄ°R AJAN"

"Diyebilir mi bunu? Diyemez. Çünkü bu adam, onların, müslümanların içerisine yerleÅŸtirdikleri bir ajandır. Yıllardır bizim halkımız bu adamın yaÅŸlı gözüne ve zehirli "tatlı" diline kandı.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in bir lafı var: Hürriyet, Hakk'a esaret demektir.

Biz Hakk'a esiriz, kula deÄŸil.

Bu paralel yapının elemanları Silivri'ye girdiler. O hücreler var ya, hep televizyonlarında anlattıkları, baÅŸkaları için övdükleri F tipi cezaevleri var ya, onlar oraları bilmiyorlardı. Åžimdi gördüler. BaÅŸlarını yastığa koydular, "aman Allahım, biz burada mı yaÅŸayacağız" dediler. Ve ne oldu, 5 ay içinde bunalmaya baÅŸladılar. (Abilerini) sıkıştırmaya baÅŸladılar, "bizi buradan çıkarın" dediler."

"KURBAN SEÇÄ°LDÄ°LER"

28 Åžubat maÄŸduru olarak paralel kumpas sonucu aynı cezaevinde kalan ve geçen gün tahliye olan Yakup Köse, örgüt üyelerinin kendi aralarında sürekli tartıştığını ve büyük bir çözülmenin önümüzdeki günlerde yaÅŸanabileceÄŸini söyledi. Köse, Paralel Yapı'nın üst düzey yönetiminin yurtdışına kaçtığını ve kurban olarak seçtikleri kiÅŸilere cezaevinde sahip çıkmadıklarını açıkladı.

"AÄžABEYLERÄ° YALNIZ BIRAKTI"

Köse, 20 bin tutuklu ve hükümlünün kaldığı Silivri kampusundaki paralel örgüt üyelerinin tamamının F Tipi bloklara taşındığını ve artık 3 kiÅŸilik koÄŸuÅŸlarda kaldıklarını söyledi. Cezaevinden bir an önce çıkmak isteyen örgüt üyelerinin, kendi aralarında sürekli tartıştıklarını ifade etti. Silivri'deki paralel örgüt üyelerinin iÅŸledikleri suçun ve karşılığında alacakları cezanın farkında olduklarını söyleyen Köse,"Bu durum psikolojilerini bozdu. ÇoÄŸu bu suç karşılığında müebbet hapisle karşı karşıya. O yüzden itirafçı ya da gizli tanık olmak istiyor. Paralel örgütün büyük aÄŸabeyleri dışarıdayken kendilerinin içeride olması ve sahipsiz bırakılmalarını hazmedemiyorlar. Zaman ilerledikçe dirençleri düÅŸüyor"dedi.

"O KAMÄ°KAZE HAKÄ°M, MÜSLÜMAN TUTSAKLARA 28 ÅžUBAT SÜRECÄ°NDE Ä°DAM VEREN HAKÄ°MDÄ°R"

25 Nisan'da kamikaze hakimler aracılığı ile tahliye hırsızlığı yapılmaya çalışıldığını hatırlatan Köse,"Bu kamikaze saldırısını yapan hakim Metin Özçelik, 28 Åžubat sürecinde Müslüman tutsaklara idam cezası veren hakimdir. Åžimdi girdi içeri oraya 'medrese- i yusufiyye' yaptı. Böyle bir ÅŸey olabilir mi? Aynı zamanda 17-25 Aralık operasyonlarını yöneten Celal Kara, Müslüman tutsaklara idam cezası istemiÅŸ, Metin Özçelik de o idam cezasını vermiÅŸti" diye konuÅŸtu.

25 Nisan'da cezaevindeki paralel örgüt üyelerinin cezaevinden çıkacaklarına inandırıldıklarını ifade eden Köse, cezaevinde o tarihlerde büyük bir hazırlık olduÄŸunu ve ailelerin de cezaevi giriÅŸinde beklediÄŸini söyledi. Cezaevinin en istikrarlı ziyaretçisinin Hakan Åžükür olduÄŸunu da kaydeden Köse, Åžükür'ün haftada en az iki kere paralel örgüt üyeleri ile görüÅŸtüÄŸünü söyledi.

14 YAÅžINDA HAPSE ATTILAR

Kamuoyu, Yakup Köse'yi 28 Åžubat döneminde tanıdı. 14 yaşında, imam hatip lisesinde ortaokul öÄŸrencisiyken, 1996'da katıldığı bir eylemden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu. Ä°BDA-C üyesi olduÄŸu iddiasıyla 18 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 10 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu.

Cezaevindeyken yapılan "Noel Baba" operasyonu sırasında, görevlilere direndiÄŸi iddiasıyla yeniden yargılandı. Aldığı 7 yıl hapis cezası geçen yıl aralık ayında Yargıtay'ca onandı. Onama kararından sonra Köse yeniden cezaevine kondu. Yakup Köse, geçen hafta adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.