Sosyal Medya

Güncel

Yazıcıoğlu ittifaka nasıl bakıyordu?

Saadet Partisi ile BBP'nin 7 Haziran seçimleri için ittifak yapması, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkan olduğu dönemde yapılan siyasi birleşme girişimlerini tekrar gündeme getirdi.



Yeni Åžafak'ın haberine göre; 2009 yılındaki ÅŸüpheli helikopter kazası ile hayatını kaybeden Muhsin YazıcıoÄŸlu'nun o dönemki yakın kurmaylarından Yalçın Topçu ve Metin GündoÄŸdu kurucusu oldukları Büyük Birlik Partisi'nin Saadet Partisi ile ittifak yapması üzerine çarpıcı açıklamalar yaptı. YazıcıoÄŸlu'nun vefatından sonra BBP Genel BaÅŸkanı seçilen ve 2011 seçimlerinde baÅŸarısız olunca koltuÄŸu bırakıp daha sonra da partiden istifa eden Yalçın Topçu, “BBP içinde 2003 ile 2011 arasında söylenen her ÅŸeye kefilim ve imzam var. Partileri rahmete kavuÅŸmuÅŸlar yönetmiyor. Partileri başındaki heyet yönetiyor. Benim partim 2011'e kadar olan zamandaydı" dedi. BBP eski Genel BaÅŸkan Yardımcısı Metin GündoÄŸdu ise, merhum YazıcıoÄŸlu'nun 2007 yılında gelen ittifak teklifine, “Bunlar bizi saf zannediyor herhalde. Bizi Saadet partisiyle ittifak yaptıracaklar. AK Parti'den 2 puan çalmam partiyi aÅŸağıya çekmem bir iÅŸe yaramayacak. Benim de milletimin de iÅŸine yaramayacak ittifakta ben neden olayım" dediÄŸini aktardı.

Haber7'ye konuÅŸan iki eski BBP'linin dikkat çeken ifadeleri ÅŸöyle:

“Mutlak ve mutlak tek başına iktidar"

Yalçın Topçu: “Seçimlere kısa bir zaman kala ÅŸunu söylüyorum. Ülkenin, milletin ve ümmetin menfaatine saÄŸlıklı tek liman olan, başını yukarı kaldırma hamleleri gösteren ülkemiz için siyasi istikrarsızlık felaket olur. Koalisyon eliyle küresel güçler bundan evvel olduÄŸu gibi ülkemizi kendi içine dürer. Medeniyet coÄŸrafyamıza dönüp bakacak hal bırakmaz. Ä°ÅŸte bütün bunları düÅŸünerek, 40 yıllık siyaset hayatımdaki tecrübelerden yola çıkarak söylüyorum. Mutlaka ve mutlaka tek başına bir iktidar, anayasayı deÄŸiÅŸtirecek, baÅŸkanlık sistemine geçirecek bir meclis ÅŸarttır."

 

 

Yazıcıoğlu: İttifaka milleti nasıl inandıracağız

Metin GündoÄŸdu: “2007 yılında Muhsin YazıcıoÄŸlu'nu Saadet Partisiyle ittifak yaptırmaya çalıştılar. Ben ve Namık Kemal Zeybek rahmetlinin yanındaydık. Namık Kemal Zeybek dedi ki; 'BaÅŸkanım Saadet partisi ile ittifak yapmalıyız' YazıcıoÄŸlu da 'bu ittifak barajı geçer mi?' diye sordu Zeybek de 'geçer' dedi. Bir de bana sordu. Ben de 'geçmez' dedim. Tekrar Zeybek'e dönerek, 'Metin'in inanmadığı ittifaka milleti nasıl inandıracağız' dedi. Zeybek kızarak gitti. YazıcıoÄŸlu da 'Bunlar bizi saf zannediyor herhalde. Bizi Saadet Partisi'yle ittifak yaptıracaklar. AK Parti'den 2 puan çalmam partiyi aÅŸağıya çekmem bir iÅŸe yaramayacak. Benim de milletimin de iÅŸine yaramayacak ittifakta neden olayım' dedi. Yine 2011'de de aynı konu gündeme geldi. Dönemin genel baÅŸkanı Yalçın Topçu da benzer cevap verdi ve 'Ben millet için siyaset yapıyorum. Milletin adamlarına çelme takmak olmaz. Bu ittifak çelme takmaktır' dedi. Bunların yaptığı Milli Ä°ttifak deÄŸil, ancak gayri milli ittifak olur. Milli ittifak gayri milli ittifaklara kurulur bu MHP'ye AK Parti'ye ve hatta CHP'ye karşı oluÅŸturulamaz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.