Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhalifler Halep kırsalında ilerliyor

Suriye’de Esed rejimi ve IŞİD’e karşı savaşan muhalif gruplar, Halep’in kuzeyinde 11 Mayıs’ta başlattıkları saldırılarda beş köyü ele geçirdi.



Ocak 2014’te muhaliflere savaÅŸ açan IŞİD baÅŸta Deir ez Zor ve Rakka olmak üzere birçok bölgede ilerleme kaydetmiÅŸti.

IŞİD, Halep'in kuzey kırsalında Mumbuc, Çobanbey, Al Bab, Aktarin, Turkmen Barih, Gandura, Cerablus gibi yerleÅŸim birimlerini ele geçirirken, Aynel Arap (Kobani) dışında çatışmalar düÅŸük yoÄŸunlukta sürdü.

Muhalifler, Halep'in kuzeyinde bulunan Karamil köyünde 11 Mayıs'ta baÅŸlattıkları saldırılar sonucu 5 köyü ele geçirdi.

Al Jazeera Türk çatışmaların sürdüÄŸü cepheye girdi.

Cephe Åžamia tarafından baÅŸlatılan operasyonlara komuta eden Ebu Velid, IŞİD'e karşı geride kalan 1,5 yıl boyunca ilk ilerlemenin el edildiÄŸini, bunun da kendilerine büyük moral saÄŸladığını söyledi.

Ebu Velid, Aljazeera Türk'e cephede yaptığı açıklamada “Halkımız bu harici terör grubundan çok çekti. IŞİD ÅŸu an en zayıf dönemini yaşıyor. Bizim hedefimiz önce Al Bab, Çobanbey, Aktarin, Mumbuc gibi daha önceden özelleÅŸtirilmiÅŸ ve IŞİD'in iÅŸgalinde olan noktaları ele geçirmek” dedi

“3 günde 5 köyü özgürleÅŸtirdik”

Åžiddetli çatışmaların yaÅŸandığı cephede kendilerine has taktiklerle önemli ilerleme kaydettiklerini söyleyen Ebu Velid 5 köyü IŞİD'ten geri aldıklarını belirtti.

Ebu Valid, “Karamil köyünden baÅŸlattığımız operasyon sonucu 5 köy de kontrolü saÄŸladık. Bu köyler,  Hasacık, Åžahba, Gul, Suruç, Hassiye köyleri” dedi.

Bu operasyonlara "Tecemmu Ehli Şam" adı altında birleşen 7 tugay katılıyor.

“IŞİD buradan gidecek”

IŞİD'i 'Ä°slam adı altında kendi halklarına zulmeden IŞİD'in zalim ve sapık bir fırka' olarak tanımlayan Ebu Velid "çok yakın bir zamanda topraklarımızı terk etmek zorunda kalacaklar" dedi.

IŞİD tarafından 1 ay önce düzenlenen canlı bomba eyleminde 19 yaşındaki oÄŸlunu kaybettiÄŸini ifade eden Ebu Velid 2013 yılında rejim tarafından öldürülen Liva Tevhid Komutanı Abdulkadir Salih'in amcasının oÄŸlu.

“Halep saldırısında arkamızı saÄŸlama almak istiyoruz”

Muhalif komutan, Halep'in kurtarılması için yapılan hazırlıkların sürdüÄŸünü ve bu büyük saldırı öncesi kuzeyden gelecek IŞİD tehdidini ortadan kaldırmak için de bu saldırının önemli olduÄŸuna dikkat çekiyor.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.