Sosyal Medya

Güncel

Gülen'in avukatından 'Davutoğlu' açıklaması

Fetullah Gülen'in avukatı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Gülen ile ilgili iddialara çirkin bir cevap verdi...



Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Gülen ile DavutoÄŸlu arasındaki görüÅŸmede BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nu yalanlayarak çirkin ithamlarda bulundu. Albayrak, görüÅŸmede konuÅŸulan konuları açıkladı. Albayrak, konuÅŸmanın ana hattının Suriye politikası olduÄŸunu iddia etti.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre; BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile Gülen arasında geçen konuÅŸmanın içeriÄŸini açıklayan Albayrak, DavutoÄŸlu'nun söylediÄŸinin aksine görüÅŸmede sadece Suriye politikasının gündeme geldiÄŸini bildirdi. Albayrak, DavutoÄŸlu'nun 2 saate yakın görüÅŸmede Suriye konusunda neler yaptığını anlattığını, Gülen'nin de ‘demokrasiye geçiÅŸte Suriye'ye yardımcı olunmasının ve yanlarında olunmasının iyi olacağı' deÄŸerlendirmesinde bulunduÄŸunu kaydetti. Buna karşılık DavutoÄŸlu'nun “50 defa Suriye'ye gittiÄŸini ve her defasında aldandığını' söylediÄŸini aktardı. Albayrak, “BaÅŸbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuÅŸulmadığı gibi DavutoÄŸlu tarafından ‘dön' çaÄŸrısı yapılması ve Sayın Gülen'in bu çaÄŸrıya ‘ÅŸimdi vakti deÄŸil' cevabı vermesi gibi bir konuÅŸma asla olmamıştır. Ziyaretle ilgili olarak tüm süreç ve yaÅŸananlar anlatıldığı ÅŸekildedir. Bunun dışındaki tüm ifadeler gerçek dışıdır. Ziyaret, baÅŸbakanın ailesi ile birlikte gerçekleÅŸmiÅŸ ve sonrasında bizzat baÅŸbakan tarafından ziyaretin mahiyeti ‘Aile büyüÄŸümüzdür, kendisini çok severiz. Çocuklarla birlikte ziyarete gittik.' ÅŸeklinde açıklanmıştır.” dedi. Albayrak, DavutoÄŸlu'nun ‘kaydetmiÅŸlerse açıklasınlar' sözlerinin ise ‘çirkin bir iftira' olduÄŸunun altını çizdi. Bu konuda ÅŸunları kaydetti:

"GÄ°ZLÄ° KAYITLARDAN FAYDALANANLAR BELLÄ°"

“Sayın Gülen ve sevenlerini hedef alan iftira kampanyası hayasızca sürdürülmektedir. Bugüne kadar birtakım gizli kayıtları yapanlar ortaya konulamasa da sonuçlarından faydalananlar bellidir. Hal böyleyken mahremiyet ihlali ve benzeri taciz ve tecavüzlerle hiçbir ilgisi olmamasına raÄŸmen birileri sürekli Hizmet Hareketi'ni suçlama kolaycılığına kaçmakta, suçlamaların ardından baÅŸlatılan hukuki süreçlerde ise delil bir yana suçlamalara iliÅŸkin somut bir emare dahi ortaya koyamamaktadırlar.

Bu insafsız dinleme ve kayıt ithamlarının en son örneÄŸi BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun, Sayın Gülen'i ziyaretinin içeriÄŸi ile ilgili hiçbir insani ve Ä°slami kurala uymayan tamamen siyasi kaygılarla seçim meydanı jargonuna uygun olarak söylediÄŸi sözlerdir. Bu nedenle bu çirkin ithamlara cevap verme mecburiyeti hasıl olmuÅŸtur. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu'nun son açıklamalarının yalanlanmasının ve haftalar geçmesine raÄŸmen ortaya çıkaramadığı ‘kayıtları var elimizde' iftirasının ezikliÄŸi ile yeni iftiralara baÅŸvurmaktadır. Almanya'da sorular üzerine söylediÄŸi “Cemaat o kayıtları yayınlasın” sözleri söz konusu karalama kampanyasına ayrı bir boyut kazandırma giriÅŸiminden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Sayın Fethullah Gülen'in ziyarete gelenlerine yönelik ‘gizli kayıt' algısı oluÅŸturacak bu iftira tam bir sorumsuzluk örneÄŸidir.

"HÜKÜMET SORUMLUDUR"

Bilinmelidir ki devletin memurları tarafından yapılan her türlü istihbari faaliyetin sorumlusu hükümettir. Hükümet; nasıl ki istediÄŸi zaman korumak istediÄŸi kiÅŸi ve kurumları korumaya alabiliyorsa, iÅŸine geldiÄŸi zaman kurum veya kiÅŸilere yönelik her türlü karalama, tehdit ve suçlamayı çok rahatlıkla yapabilmekte ve bunun sonuçlarından istifade etmektedir. Bugünlerde moda olan “aldatıldık” ifadesinin hiçbir geçerliliÄŸi yoktur. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın “Ä°stihbaratı güçlü olan ülkelerin diÄŸer ülkeleri dinleyebileceÄŸi” ifadesi herkesin malumudur. Dünyada dinleme kayıt iÅŸleri güçlünün güçsüzü dinlemesi ÅŸeklinde iÅŸliyorsa, aynı mantık yurt içinde de geçerlidir. Türkiye'de devleti oluÅŸturan organlar ve sivil toplum örgütleri içinde bu anlamda tek güçlü kurum devletin kurumlarıdır. Herhangi bir kurum veya kiÅŸi ile ilgili dinleme, izleme ve kumpas kurabilme kabiliyetine ancak devletin en güçlü kurumları sahip olabilir. Bu konuda suçlu aranacaksa devleti yıllardır yöneten parti ve yöneticileri bellidir.

"DEVLETÄ° YÖNETEN GÜÇ BELLÄ°DÄ°R"

Ayrıca; devletin kurumları içinde Camia'nın çok güçlü olduÄŸu algısı kasıtlı olarak sürekli tekrar edilerek devlete yönelebilecek birtakım ithamların muhatabının hükümet yerine baÅŸka kiÅŸilerin olduÄŸu algısı oluÅŸturulmaya çalışılmaktadır. Devleti yöneten güç bellidir, sonuçlarından sorumlu olacak kiÅŸi ve kurumlar da bellidir. Kimse bağırarak, suçlamaları baÅŸkalarına atarak kurtulacağını sanmamalı. Aksi durumda devletin vatandaşına kumpas veya tuzak kurması denir, bu tuzak er ya da geç bir ÅŸekilde ortaya çıkacaktır.”

"GÜLERCE Ä°FTÄ°RA ATIYOR"

Fethullah Gülen'nin avukatı Nurullah Albayrak, yazar Hüseyin Gülerce'nin bir gazetede çıkan açıklamalarını da yalanladı: “35 yıl birlikte olduÄŸunu söylediÄŸi insanlarla ve Camia'yla ilgili olarak, 17 Aralık operasyonundan sonra ‘yanıldım' diyen, ‘onları tanımamışım onlar da beni tanımamış' diyen kiÅŸi kim olursa olsun söylediklerine itibar edilmez.” diyen Albayrak, insaf ve vicdan sahibi herkesin 35 yıl birlikte oturduÄŸu, kalktığı ve aynı sofrayı paylaÅŸtığı insanları tanımadığını söyleyen kiÅŸinin söylediklerinin bir kıymetinin olmadığını bildiÄŸini vurguladı. Albayrak “Söylem ve davranışları ile arkadaÅŸlarına haince iftira ettiÄŸini bilen Hüseyin Gülerce, bu söylemleri ile kendi ihanetine destek arayışından baÅŸka bir amaç taşımamaktadır. Yıllarca birlikte olduÄŸu insanlarla ilgili hainliÄŸe varan iddialarda bulunan Gülerce hiç ÅŸüphe yok ki bugün birlikte oldukları insanlara da aynı ihanet suçlamalarında bulunacaktır. Yalancılığı ile maruf yandaÅŸ gazetede çıkan bu iddialarla ilgili olarak elbette yasal yollara baÅŸvurulacaktır.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.