Sosyal Medya

Hüseyin Gülerce: "Paralel Yapı'nın İran alerjisinin sebebi..."

'8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya başlayacaklar'



Bir dönem Gülen cemaatinin sözcüsü olarak anılan ve 17 Aralık öncesine kadar Fethullah Gülen’e en yakın isimlerden biri olan eski Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı baÅŸkanı Hüseyin Gülerce, "Fuat Avni'nin “Hüseyin Gülerce'ye suikast olabilir” demesi aslında büyük bir tehdit. Ben Fuat Avni üzerinden Paralel Yapı'nın tehdidini ciddiye alıyorum. KorktuÄŸum için deÄŸil. Ancak, bir talimatla hakimler mesleklerini, ailelerini hiçe sayacak bir gözü karalık sergileyebiliyorsa, Allah korusun bunların içinden bir talimatla suikast iÅŸleyecek bir meczup da çıkabilir" dedi.
 
"Fethullah Gülen’in en büyük hatasının Tayyip ErdoÄŸan’ı doÄŸru okuyamamak olduÄŸunu" öne süren Gülerce “Paralel Yapı’nın iÅŸi bitmiÅŸtir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya baÅŸlayacaklar” iddiasında bulundu.
 
Yeni Åžafak'tan Nil Gülsüm'ün sorularını yanıtlayan (4 Mayıs 2015) Gülerce'nin açıklamalarından satır baÅŸları ÅŸöyle: 
 
Paralel Yapı kendi unsurlarını feda etmek pahasına pervasızca tavırlarını sürdürüyor. Nasıl bir psikoloji bu?
 
Ben bünyeyi çok iyi biliyorum. Bünyedeki zihniyet “Asla teslim olamayacaksın” ÅŸeklindedir. Ben onun için 'Paralel Yapı, cemaati kıra kıra, kırdıra kırdıra sonuna kadar gidecektir' diyorum. Aslında tabandaki temiz insanlara ve hizmet denilen harekete zarar veriliyor. Bunu da çok ustalıkla yapıyorlar. Mesela Sayın Gülen, 'Hizmetle uÄŸraÅŸanlar keÅŸke toprak olsaydık diye dizlerini dövecekler' diyor. Hâlbuki iyilik hareketi olarak bilinen Hizmet Hareketi ile uÄŸraşılmıyor. Tam tersine bu hareketi meÅŸruiyetin dışına çıkaran Paralel Yapı ile mücadele ediliyor.
 
‘Bu yapıyla mücadele memleket meselesi’
 
Paralel Yapı ile mücadeleye nasıl bir anlam yüklüyorsunuz?
 
Ben Paralel Yapı ile mücadeleye etmeyi ve bunlara tavır koymayı memleket meselesi olarak görüyorum. Ben bunların devlete, ülkeye zarar verdiÄŸini görüyorum. Benim gibi 19 yaşından beri vatan, millet, devlet, din davası diye yaÅŸayan bir kiÅŸi bunu seyredebilir mi? Ben artık Gülen'in hatırını gözetemem, aÅŸtım bunu. Ä°nsan olarak geçmiÅŸte ona olan saygıma bir ÅŸey demiyorum. Burada devlete karşı savaÅŸ açmış bir dini cemaat var bana “Hüseyin bey sen yıllarca onların arasındaydın bunu görmezden gel, sesini çıkarma” diyorlar. Tam tersine en çok benim sesimi çıkarmam lazım. Yahu bunlar bizim hepimizin temiz hislerini, gayretlerini istismar ettiler... Ama hiç piÅŸman deÄŸilim. Çünkü bu hizmete yardım eden herkesin niyeti halisti. Ameller, niyete göredir.
 
‘Aba altından suikastle tehdit’
 
Siz sesinizi çıkardıkça dostane ya da hasmane baÅŸka uyarılar oluyor mu?
 
Ä°ÅŸte Fuat Avni tehdit etti. Fuat Avni'nin “Hüseyin Gülerce'ye suikast olabilir” demesi aslında büyük bir tehdit. Ben Fuat Avni üzerinden Paralel Yapı'nın tehdidini ciddiye alıyorum. KorktuÄŸum için deÄŸil. Ancak, bir talimatla hakimler mesleklerini, ailelerini hiçe sayacak bir gözü karalık sergileyebiliyorsa, Allah korusun bunların içinden bir talimatla suikast iÅŸleyecek bir meczup da çıkabilir.
 
‘Fuat Avni kimse, mertçe çıksın’
 
Kim bu Fuat Avni?
 
Ben Fuat Avni'nin bir kiÅŸi olmadığını biliyorum. Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan, aralarında psikolojik harp uzmanlarının da bulunduÄŸu bir heyet. Adamın her dediÄŸi çıkıyormuÅŸ. Hayır çıkmıyor, yüzde 30'u çıkıyor yüzde 70'i yalan. Zaten Fuat Avni yalancının biri. Fuat Avni, vicdansızlığın, insafsızlığın, namertliÄŸin sembolü… Fuat Avni, ErdoÄŸan ve Ak Parti ile savaÅŸta cepheye sürülmüÅŸ bir provokatör. Zaman gazetesi ne acıdır ki, onun teweetlerini manÅŸete taşıyor. Bu mesaj da Okyanus ötesine gitsin. Öyle bir karakterden yararlanıyorlar… Mert olan mertlerle çalışır. Fuat Avni mert deÄŸil ki. Fuat Avni eÄŸer bir kiÅŸiyse, mertçe çıksın “Fuat Avni benim” desin.
 
‘Gülen'e mesajım var’
 
Gülen iÅŸin bu noktaya varacağını bilseydi takıyyeye devam mı ederdi?
 
Buradan sizin aracılığınızla sayın Gülen'e bir mesaj iletmek istiyorum: “Sayın Gülen, Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı doÄŸru okuyamadınız, kaybettiniz” mesajım bu. Gülen'in bütün hatası, Sayın ErdoÄŸan'ı okuyamamak oldu.
 
‘Dumanlı Gülen'den habersiz görüÅŸemez’
 
Ekrem Dumanlı'nın Gültan Kışanak ile yaptığı bir görüÅŸme basına yansıdı. Yorumunuz ne olur?
 
Ben eÄŸer bu yapıyı tanıyorsam, kesinlikle Gülen'in talimatıyla, her partiden üst düzeydeki kiÅŸilerle birebir görüÅŸmeler yapıyorlardır. Gülen'den habersiz Ekrem Dumanlı üst düzey kiÅŸilerle hiçbir görüÅŸme yapamaz. Ancak onun talimatı ve yönlendirmesiyle yapar görüÅŸmelerini ve ne söyleyeceÄŸini de önceden kendisine söylerler.
 
‘Tası tarağı toplayacaklar’
 
Gülen'i çok uzun yıllardır ve yakından tanıyorsunuz. Sizce Gülen'in ÅŸu anki hissiyatı nasıldır?
 
Ben bugüne kadar hiç yıkılmadığı kadar yıkıldığını düÅŸünüyorum. Sebebine gelince Fethullah Gülen maÄŸlubiyeti hazmedip taşıyabilecek bir insan deÄŸil. Åžimdiye dek hiç maÄŸlup olmadı. Åžimdi üst üste maÄŸlubiyetler yaşıyor. Son iki hakimin hamlesindeki maÄŸlubiyet de ona en az 25 Aralık maÄŸlubiyeti kadar ağır gelmiÅŸtir. Bence Paralel Yapı'nın iÅŸi bitmiÅŸtir. 8 Haziran sabahı tası tarağı toplamaya baÅŸlayacaklar.
 
‘Masonik yapılanma solda sıfır kalır’
 
Paralel Yapı'nın örgütlenme biçimi masonik yapılanmaya benzetiliyor. Ne dersiniz bu benzetmeye?
 
Bence masonik yapılanma, Paralel Yapının yanında solda sıfır kalır.
 
‘Sakın bir adım daha atma’
 
Sizi Amerika'dan arayan kiÅŸilerin isimleri Yeni Åžafak gazetesi tarafından deÅŸifre edildi. Fatih Üniversitesi rektörü Åžerif Ali Tekalan ve Alaattin Kaya olduÄŸu ortaya çıktı. Ne söylersiniz bu konuda?
 
Ä°lk olarak arayan kiÅŸi o gün attığım tweetleri silmemi istedi. Ben de böyle bir ÅŸey olamayacağını, silemeyeceÄŸimi söyledim. BaÅŸbakanın kendi delegesinin oyuyla veya sandıkta halk oyuyla ancak gönderilebileceÄŸini söyledim. O kapattı, on dakika sonra arayan, Fethullah Gülen'in yanından aradığını söyledi. 'Yanından arıyorum' demek bir ÅŸifrelemedir. 'Onun isteÄŸi üzerine arıyorum' demektir. O da 'Åžu anda ne yapıyorsan, sakın bir adım daha atma, bu noktada kal' dedi.
 
‘Vazgeçmeyince Pensilvanya müdahil oldu’
 
BaÅŸka arayan oldu mu?
 
O görüÅŸmeden çıktıktan beÅŸ dakika sonra Amerika'dan telefon gelmeden önce ÅŸu anda ismi en çok dolaÅŸan medya yöneticisi aradı.
 
Ekrem Dumanlı mı?
 
Ben isim söylemeyeyim. 'Abi sen ne yapıyorsun! Biz ÅŸu an Amerika'da zaten bu iÅŸle ilgileniyoruz, sen devreye girme' dedi. Ben ona çok sert tepki gösterdim. 'EÄŸer sizin çabalarınız bir iÅŸe yarasaydı bu mesele buraya gelmezdi' dedim. Demek ki benim kararlılığımı iletti ve bunun üzerine Pensilvanya iÅŸin içine girdi.
 
'Biat etmeyince savaÅŸ açtılar'
 
Fethullah Gülen'in ateÅŸli bir yönetme hırsı taşıdığı söylenebilir mi?
 
Sayın Fethullah Gülen'in dünyası; 'Ben varsam, Türkiye'nin yönetimine benden baÅŸkasının müdahil olmaması lazım' ÅŸeklinde. Benim cemaat bünyesinde ÅŸahit olduÄŸum bir durum vardı. 'Herkes Hocaefendi'yi dinliyor ama Tayyip Bey neden Hocaefendi'yi dinlemiyor. Birkaç asırdır gelmeyen Hocaefendi gibi bir kiÅŸi varken Tayyip Bey neden kendi başına hareket ediyor' deniliyordu. Bu tavır AK Parti iktidara geldiÄŸinden beri var aslında. Tayyip Bey'den istenen biattı. Biat etmediÄŸi için bu iÅŸi büyüttüler.
 
Nasıl?
 
Fethullah Gülen sohbetlerinde bir Ä°ran meselesi ortaya çıkardı. Tayyip Bey'in çevresinin Ä°ran ajanları tarafından sarıldığı, bazı bakanların Ä°ran ajanı olduÄŸu, MÄ°T müsteÅŸarının da Ä°ran ajanı olduÄŸu yönünde sanki ellerinde kesin deliller, belgeler varmış gibi tabana çok ciddi bir telkin yapıldı. Bu arada cemaate ait yapılar tarafından “muta sempozyumu” bile yapıldı. Yani ÅŸu imâ edildi: Bunlar Ä°ran'a gidiyor ve bunlara muta nikahı kıyılıyor, esir alınıyor. Ä°ÅŸ; 'Tayyip Bey bizim hocamıza danışmıyor' noktasından, 'bu uzun boylu adam hain' noktasına geldi. MÄ°T olayında da, 'Bunlar Oslo'da ihanet ettiler ve artık bunların iÅŸinin bitirilmesi lazım' diyerek hükümete savaÅŸ açtılar.
 
Paralel Yapı'nın İran alerjisinin sebebi nedir?
 
Ä°ran argümanı Gülen için mecburi bir argümandı. Aslında mesele Ä°ran alerjisi deÄŸil, Tayyip ErdoÄŸan alerjisiydi. Fethullah Gülen'in karşısında öyle bir insan var ki bu insana siz nereden vurabilirsiniz? Tayyip ErdoÄŸan, Ä°mam Hatip Lisesi mezunu, mütedeyyin bir insan. Åžehit ailesini ziyarete gidiyor Kur'an-ı Kerim okuyor. Ayrıca kamuda, üniversitelerde baÅŸörtüsünü serbest bırakıyor. Ä°mam Hatip okullarındaki katsayı haksızlığını düzeltmiÅŸ. Mütedeyyin kesimde Tayyip ErdoÄŸan sevgisinin kırılması, itibarsızlaÅŸtırılması neyle olur? Ä°ran ajanlığı ile olur… Ä°ran ajanlığı, tamamen baÅŸta Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan'ı itibarsızlaÅŸtırmak için kurulmuÅŸ bir argüman. Ama bu yeterli olmadı. Bunun üzerine ikinci bir argüman devreye girdi. Bu da yolsuzluk ve rüÅŸvet cephesiydi.
 
'Güçlenene kadar niyetler saklandı'
 
Sohbetlerdeki rahatsızlığı ifade ettiniz. O halde AK Parti iktidara geldiÄŸinden bu yana ErdoÄŸan'a karşı hiç samimi deÄŸillerdi…
 
Aslında en başından itibaren Sayın ErdoÄŸan'la Sayın Gülen'in çizgisi hiç barışmamış. Bence Fethullah Gülen AK Parti'nin iktidara gelmesinden rahatsız oldu; kendisi Türkiye'ye yön vermek istiyordu. ErdoÄŸan ise Ä°mam Hatiplerin önünü açıyor, tabanını giderek geniÅŸletiyor… Hizmet tabanının da buraya kayabileceÄŸini düÅŸünüp, bunu önlemek, tabanı tutabilmek için daha AK Parti iktidara gelir gelmez özünde AK Parti'ye karşı tavır koydu. Ama bir akıllı siyaset götürdüler.
 
Nasıl bir akıllı siyaset?
 
Güçleninceye kadar AK Parti iktidarından yararlanma stratejisi güttüler. Fethullah Gülen, cemaati güçlendirinceye kadar Tayyip ErdoÄŸan'la karşı karşıya gelmemeye özen gösterdi. Ne zaman ki 2010'da HSYK'da çoÄŸunluk elde ettiler, Yargıtay'da da güçlendiler, artık ErdoÄŸan'a karşı bayrak açabiliriz dediler. 17/25 Aralık'ta ErdoÄŸan'a karşı darbe giriÅŸiminin cesaretini nereden aldıklarını herkes soruyor. Ben de soruyorum. Neyine güvendi Fethullah Gülen?
 
'Paralel Yapı hizmet davasına ihanet etti'
 
Sizinle ilgili ihanet ithamları da var. İhanet mi ettiniz?
 
Åžimdi bana 'Hocaefendi'yi terk ettin, davaya ihanet ettin' diyorlar. Ben davaya ihanet etmedim, hizmetin davasına Paralel Yapı ihanet etti. Dava, Fethullah Gülen'e biat etmek deÄŸil ki… Dava, bir mümin için Allah'ın rızasını kazanmadır. Ben asıl davaya ihanet edenlere karşı duruyorum. Vefa; inanca, Allah'a ve Peygamber Efendimize vefadır. Åžahısların yanlışına vefa olmaz. Fethullah Gülen bana göre yanlış yaptı ben de ondan ayrıldım. Bu vefasızlık deÄŸil tam tersine devletime, milletime, vatanıma vefadır… Yahu bir din adamının, emniyet istihbaratına, yargıya, orduya bu kadar alaka göstermesi neyin nesidir! “Silahlı Kuvvetler bünyesinde benim talimatımla hareket edecek insanlar olmalı” düÅŸüncesi, Ä°slam tarihinin hangi din adamında görülmüÅŸtür. Bazen onun için Mevlana gibi diyorlar. Hazreti Mevlana'nın ordu içinde kendisini gizlemiÅŸ subayları mı vardı!
 
'ABD olmasa cesaret edemezdi'
 
Ä°ÅŸaret veya bir taahhüt mü aldı Paralel Yapı?
 
Gülen 15 yıldır ABD'de. Hareketin hızlı büyümesi, Pensilvanya'ya yerleÅŸtikten sonra oldu. Åžu anda Türkiye'de her kesimden insanın söylediÄŸi bir ÅŸey var; o da 'bir din adamı, bir cemaat lideri tek başına Türkiye Cumhuriyeti hükümetine savaÅŸ açmaya cesaret edemez. Mutlaka bu insana, bilhassa Amerika'dan bir destek verilmiÅŸtir' deniliyor. Bu artık Türkiye'de büyük çoÄŸunluÄŸun ortak kanaatidir.
 
'Soykırımı kararında etkileri var'
 
Neden böyle bir kanaat var?
 
Bence bunlar bir açık verdiler. Amerika Temsilciler Meclisinden ve Amerikan senatörlerinden, Türkiye'nin aleyhine Amerika DışiÅŸleri Bakanı Kerry'ye mektup için imza topladılar. Millet bu yapıya okullar açıyor, güzel iÅŸler yapıyor diye destek verdi. Åžimdi milletin destek verdiÄŸi okulların öÄŸretmenleri ve idarecileri Türkiye aleyhtarı lobicilik faaliyeti yapıyorlar. Aynı ÅŸeyi Avrupa'da da yaptılar. Benim kanaatim, Avrupa Parlamentosunun soykırım kararında da Avrupa'dakilerin lobi çalışmalarının tesiri var. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ve AK Parti'nin zora düÅŸmesi için her ÅŸeyi mübah görüyorlar…
 
 
‘Jön Türkler'i bile geçtiler’
 
Avrupa'daki Paralel Yapı uzantılarının mı bu soykırım kararında etkisi var?
 
Ben yapıyı tanıyorum. Bu kararda etkileri yoktur diyemem. Ä°ktidarda CHP de olsa bu karar, Türkiye'ye aleyhine yine alınırdı. ErdoÄŸan ve AK Parti yıpratılsın diye ÅŸeddeli çalışma yaptılar. Avrupa Parlamentosundaki parlamenterlere ErdoÄŸan aleyhine her fırsatta kulis atarken Jön Türkler'i geçtiler… Bu millet de 7 Haziran seçimlerinde Paralel Yapının desteklediÄŸi partilerden bunun hesabını soracak. CHP ve MHP, Paralel Yapı'nın bu Türkiye aleyhtarı hareketlerinden seçimlerde zarar görmeyeceÄŸini zannetmesin.
 
Sonun baÅŸlangıcı hangi zaman oldu bu yapı için?
 
Bence Paralel Yapı için sonun baÅŸlangıcı 25 Aralık oldu. Bunlar Tayyip ErdoÄŸan'ı vurunca düÅŸüreceklerine inandılar. Öyle inandılar ki tabana ve muhalefet partilerine, “Tayyip ErdoÄŸan'ın iÅŸini bitirdik, yurt dışına kaçacak” görüÅŸünü yaydılar.
 
‘Darbe sonrası kabine belliydi’
 
17/25 Aralık darbe giriÅŸimi baÅŸarılı olsaydı sonrası için ne planlıyorlardı?
 
AK Parti içinden bir kabine düÅŸündüler. Ve o kabinenin baÅŸbakanı da, bakanları da belliydi.
 
Kimdi belirledikleri baÅŸbakan?
 
Ben onu söyleyemem. Kimi düÅŸündüklerini biliyorum ama söyleyemem. Telaffuz ettikleri isimlerin bundan haberi bile yoktu ama onlar bazı isimleri düÅŸünüyordu. Hatta zikrettikleri isimler daha sonra ErdoÄŸan'a karşı bir tavır sergilemedikleri gibi Paralel Yapı ile mücadelede çok etkin oldular. Ama bunlar ErdoÄŸan'ın gidiÅŸine kesin gözüyle baktıkları için bu isimleri ikna edeceklerini düÅŸünüyorlardı. 25 Aralık, 'ErdoÄŸan gitsin, AK Parti kalsın' planının düÄŸmeye basıldığı gündür.
 
'Yeni kumpaslara hazırlıklı olun'
 
Zaman gazetesinin başına geçmek istediÄŸiniz için hükümet lehine açıklamalar yaptığınız söyleniyor. Ne dersiniz bu iddialar için?
 
Bu iddiaları, “Zaman'a el koyacaklar, Hüseyin Gülerce'yi de geri getirecekler” diye yayıyorlar. Ben, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı açılmış bir savaÅŸta bana göre bir ihanette rol almış bir gazetenin, yeni patronu kim olursa olsun başına asla geçmem. Bana göre Zaman gazetesinin kürsüsü kirlendi ve ben o gazetenin başına asla geçmem. Zaman Gazetesi çok kötü bir pozisyon aldı. Zaman gazetesi de Samanyolu grubu da, Ä°pek Grubunun medya kuruluÅŸları da öyle. Ben bu iÅŸten gönülden soÄŸumuÅŸum, gönülden kopmuÅŸum, neden bu medyanın başında yer alayım.
 
Sadece KPSS deÄŸil yani...
 
Hayır elbette deÄŸil. Bakın ÅŸu anda Paralel Yapı diye bir ÅŸeyle uÄŸraşılıyor. Paralel Yapı'yı hükümet, yargı ve emniyet nasıl bir ÅŸey olarak tahayyül ediyorsa bu yapı, tahmin edilenin en az yüz katıdır. Ve bana göre daha onların yapacakları numaralar, kumpaslar bitmedi. Ä°ki tane hakimin davranışı nasıl herkesi ÅŸaşırtmışsa, Türkiye hazır olsun. Seçime kadar daha büyük ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸayacağımız hamleleri ve kumpasları olabilir.
 
Paralel Yapının değil mi?
 
Evet.

 

Kaynak : Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.