Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazzelilerden Ambargoya Karşı Liman Talebi

İsrail'in 2007'den bu yana uyguladığı ablukanın, açılacak bir liman ile kırılmasını isteyen Gazzeliler, "Deniz koridoru hakkımız" adı altında gösteri düzenledi.



Ä°srail'in 2007'den bu yana uyguladığı ablukanın, açılacak bir liman ile kırılmasını isteyen Gazzeliler, "Deniz koridoru hakkımız" adı altında gösteri düzenledi.

Ablukanın Kırılması ve Yeniden Ä°mar Komitesi tarafından düzenlenen gösteriye çok sayıda Filistinli katıldı. Uluslararası toplumdan Gazze limanının açılması için yardım talep eden göstericiler, "Deniz koridoru hakkımız", "Gazze ablukası karşısında uluslararası toplum neden hala sessiz?", "Abluka tüm uluslararası kanunlara aykırı" yazan dövizler taşıdı. 

Göstericiler adına konuÅŸan Said el-Lukta, ablukanın sekizinci yılında, uluslararası topluma ve tüm insan hakları kuruluÅŸlarına, Ä°srail'in Gazze'ye uyguladığı baskılar karşısında yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çaÄŸrısında bulundu. 

Ä°nsan hakları örgütleri ve Arap BirliÄŸi'nin, Gazze ablukasına son verilmesine yönelik faaliyetler yürütmek konusunda "ahlaki ve yasal sorumlulukları" olduÄŸunu savunan Lukta, " Ä°srail ambargosu, uluslararası hukuka ve evrensel normlara aykırıdır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.