Sosyal Medya

Güncel

KPSS ve yasadışı yapılanmada çok sayıda kaçak

KPSS, böcek, yasadışı yapılanma ve telefon dinlemeleri soruşturmalarında haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda kişinin kaçak olduğu belirtiliyor



Emniyetteki "yasadışı yapılanma, telefon dinlemeleri ve KPSS soruÅŸturmaları kapsamında" haklarında yakalama kararı bulunan birçok isim ÅŸu an firari durumda. 

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Gülen hakkında, "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Ä°ftira sonucu maÄŸdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uÄŸramasına neden olma", "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yakalama kararı çıkarılmasını talep etmiÅŸ, Ä°stanbul 1. Sulh Ceza HakimliÄŸi de baÅŸsavcılığın talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. 

"Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruÅŸturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına iliÅŸkin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruÅŸturmada da "terör örgütü kurmak ve yönetmek", "kurulan örgüte üye olmak", terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal ve askeri casusluk", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs" suçlarından çok sayıda kiÅŸi tutuklanmıştı.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına gönderilen emniyet fezlekesinde Fetullah Gülen bir numaralı ÅŸüpheli olarak yer aldı. Eski polis Emre Uslu, Gültekin Avcı ve eski Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduÄŸu 79 kiÅŸiye de ÅŸüpheli olarak yer verildi. Yurt dışındaki Gülen ile Uslu hakkında yakalama kararı alındı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın baÅŸbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davanın 13 sanığından dönemin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube Müdürü Ali ÖzdoÄŸan, dönemin BaÅŸbakanlık Koruma Dairesi BaÅŸkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amiri Emniyet Amiri Serhat Demir ve dönemin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube MüdürlüÄŸünde görevli Komiser Yardımcısı Enes ÇiÄŸci halen firari durumda bulunuyor.

Bir süre firar eden sanıklardan dönemin Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve suç tarihinde Emniyet Genel MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanlığı Teknik Åžube MüdürlüÄŸünde görevli polis memuru Ä°lker Usta daha önce Romanya'da yakalanarak, Türkiye'ye getirilmiÅŸti.

KPSS'DE 13 KAÇAK

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına yönelik ilk operasyonda 83 kiÅŸiden Fetullah Gülen dahil 7'sinin yurt dışında firari olduÄŸu belirlendi. KPSS sorularının çalınmasında "kilit" konumda oldukları belirtilen S.Y, H.S, Z.T, Ä°.T, C.K ve B.K'nın yurt dışına çıktığı tespit edildi. 

KPSS'deki usulsüzlük iddialarına yönelik soruÅŸturmanın ikinci etabında ise hakkında gözaltı kararı alınan 78 sanıktan 4'ünün yurtdışında bulunduÄŸu, 2'sinin ise yurtiçinde firari durumda olduÄŸu öÄŸrenildi. SoruÅŸturmaları haber alarak yurtdışına çıkan zanlılar arasında bir üniversitenin rektörü olan Åž.A.T. ile R.Åž, F.K. ve B.B'de bulunuyor. 

Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının, kamu kurum ve kuruluÅŸlarındaki önemli kiÅŸilerin, farklı isimler üzerinden alınan kararlarla dinlendikleri iddiasıyla yürütülen "usulsüz dinleme" soruÅŸturması kapsamında da 54 ÅŸüpheli hakkında iddianame düzenlenmiÅŸti. Åžüphelilerden suç tarihinde emniyet müdürleri Zeki Güven, Serkan Sözen, baÅŸkomiserler Åžükrü BahÅŸi, Ali Temel, Erhan Ülker, komiser Erhan Solak'a ulaşılamadı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.