Sosyal Medya

Coğrafyamız

İdlib'de pazar yerine "vakum bombalı" katliam: 30 ölü

Rejime ait savaş uçağının, İdlib'in Darkuş beldesindeki pazar yerine düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 30 sivil katledildi



Esad güçlerine ait bir savaÅŸ uçağının ülkenin kuzeybatısında yer alan Ä°dlib'in Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur ilçesine baÄŸlı DarkuÅŸ beldesindeki pazar yerine "vakum bombasıyla" düzenlediÄŸi saldırıda en az 30 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan yazılı açıklamada, Esad güçlerine ait bir savaÅŸ uçağının Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur ilçesine baÄŸlı DarkuÅŸ beldesinde pazar yerine iki "vakum bombası" attığı belirtildi.

Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 30 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi, onlarca kiÅŸinin de yaralandığı kaydedilen açıklamada, "Çok sayıda yerleÅŸim yerinin yıkıldığı belde halkı, çevre il ve ilçelerden ambulans ve sivil savunma ekipleri istedi. Yıkılan enkazların altında sivillerin olması nedeniyle ağır iÅŸ makinelerine ihtiyaç duyuluyor" denildi.

Olayı "katliam" olarak niteleyen SRGC, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoÄŸunun Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur'dan göç edenlerden oluÅŸtuÄŸunu dile getirdi.

Bu arada Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü, rejimin hava saldırısını doÄŸrulayarak beldede yaralananların çevre il ve ilçelerdeki sahra hastanelerine kaldırıldığını duyurdu.

Dün (25 Nisan) de Esad güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının Ä°dlib'in batısında bulunan Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur ilçe merkezindeki yerleÅŸim birimlerine vakum bombalarıyla düzenlediÄŸi saldırıda en az 30 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Ahraru'ÅŸ Åžam Ä°slami Hareketi, Ä°slam Ordusu, Åžam el Ä°slam, Nusra Cephesi, Türkmenistan Muhacirleri ve Suriye Türkmenlerinin kurduÄŸu Sultan Murad Tugayı birliklerinden oluÅŸan Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki Ä°dlib'i ve Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur kent merkezini düzenlediÄŸi operasyonlarla ele geçirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.