Sosyal Medya

Güncel

1 Mayıs için kritik çağrı

İstanbul Valiliği, Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Taksim Meydanı'nda miting yapılmasını yasaklamıştı. DİSK, KESK TMMOB ve TTB, 1 Mayıs için Taksim'e çağrı yaptı...



DÄ°SK, KESK TMMOB, TTB ve çeÅŸitli sivil toplum kuruluÅŸları tarafından oluÅŸturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamada, "Taksim, bir kez daha yasaklanmak isteniyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar Biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız. 1 Mayıs’ta Taksim’e çaÄŸrı yapıyoruz" denildi.

Ajanslarda yer alan habere göre, 
Taksim-Ä°stiklal Caddesi’nde saat 12.30’da bir araya gelen aralarında DÄ°SK, KESK TMMOB, TTB ve sivil toplum kuruluÅŸlarının bulunduÄŸu topluluk, üzerinde "1 Mayıs’ yazılı pankart ile Fransız KonsolosluÄŸu’nun önüne yürüdü. Bu sırada, ‘Taksim iÅŸçiye yasaklanamaz’, ‘Taksim 1 Mayıs alanıdır’, diye slogan atıldı.

DÄ°SK Genel Sekreteri ve 1 Mayıs Tertip Komitesi BaÅŸkanı Arzu ÇerkezoÄŸlu yaptığı açıklamada; "Tüm haklılığımıza, meÅŸruluÄŸumuza, ulusal ve uluslar arası mahkeme karırlarına raÄŸmen, 1 Mayıs meydanımız bir kez daha yasaklanmak isteniyor. GeçtiÄŸimiz yıllarda, 2013 ve 2014’te 1 Mayıs ile ilgili AÄ°HM kararlarına uymayanlar, ÅŸimdi de iç hukukta alınan mahkeme kararlarını yok sayıyor. Hükümet kendi yaptığı 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Yasası’na uymuyor. 1 Mayıs ile ilgili açılan her davada kaybediyorlar Her mahkemede iddiaları çürüyor. Ama ülkeyi yönetenler suç iÅŸlemeye devam ediyor" dedi.

Taksim’deki bariyerler, TOMA’lar yasadışıdır
Arzu ÇerkezoÄŸlu, "Bugün burada bir kez daha ilan ediyoruz. Taksim’deki bu bariyerler , bu TOMA’ lar yasa dışıdır. Buradan tüm Ä°stanbul halkına bir suç duyurusunda bulunmak istiyoruz. 1 Mayıs günü yolların kesilmesi, toplu ulaşım araçlarının iptali tüm kentin gaza boÄŸulması gibi nedenlerle yaÅŸanacak olası maÄŸduriyetlerin sorumlusu mahkeme kararlarını hiçe sayan, her sene aynı suçu iÅŸlemekte ısrar edenlerdir. Bu suça karşı çıkalım. Nice mücadeleler sonucu resmi tatil ilan edilen bir günü, silahlı adamların gölgesinde ev hapsinde geçirmeyi kabul etmeyelim. Evlerimizden sokaÄŸa çıkalım. Mutlaka ama mutlaka Taksim’e doÄŸru yola çıkalım. EngellendiÄŸimiz her yerde tepkimizi gösterelim. 1 Mayıs günü, ellerimizde çiçekler, dilimizde türküler, iÅŸçilerle, emekçilerle, arkadaÅŸlarımızla, dostlarımızla buluÅŸmaya çıkalım. Bu ülkede iÅŸçi sınıfı ve emekçilerin 1 Mayıs’ı kentlerin en merkezi meydanlarında tarihsel ve politik anlamıyla da Ä°stanbul’da Taksim’de kutlama talebine karşı çıkmak, insanlara nefes almayı su içmeyi yasaklamak kadar, kimliÄŸini, tarihini, benliÄŸini, sınıfını inkar etmeyi istemek kadar akıl dışıdır. Ä°ÅŸte o nedenle biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız. 1 Mayıs’ta Taksim’e çaÄŸrı yapıyoruz" dedi.

Basın açıklaması sırasında, çevik kuvvet polislerinin Taksim Meydanı giriÅŸinde güvenlik önlemi aldıkları dikkat çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.