Sosyal Medya

EÄŸitim

Soru hazırlayan öğretmene ek ders ücreti

Soru hazırlamak ve değerlendirme yapmak üzere geçici görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, haftada 27 saat ek ders ücreti alacak



AA'da yer alan habere göre, Milli EÄŸitim Bakanlığı Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸünde, soru hazırlamak ve deÄŸerlendirme yapmak üzere geçici görevlendirilen yönetici ve öÄŸretmenlere ek ders ücreti verilecek.

Bakanlar Kurulunun, Milli EÄŸitim Bakanlığı Yönetici ve ÖÄŸretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Ä°liÅŸkin Kararda DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, biliÅŸim teknolojileri ve elektrik-elektronik teknolojisi alan öÄŸretmenleri arasından, Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü, Yenilik ve EÄŸitim Teknolojileri Genel MüdürlüÄŸü ve Bilgi Ä°ÅŸlem Dairesi BaÅŸkanlığında geçici görevlendirilen yönetici ve öÄŸretmenler ile alanlarına bakılmaksızın Ölçme, DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸünde, soru hazırlamak ve deÄŸerlendirme yapmak üzere geçici görevlendirilen yönetici ve öÄŸretmenler, göreve baÅŸladıkları tarihten itibaren, haftada 27 saat ek ders görevi yapmış sayılacak. Ek ders ücretleri, kadrolarının bulunduÄŸu kurumca ödenecek.

Bu yönetici ve öÄŸretmenlerin, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi veya görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiÅŸ ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmayacak.

Bu kiÅŸiler için her yıl yeniden onay alınması ve bu öÄŸretmenler ve yöneticilerin fiilen görev yapması gerekecek. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.