Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'li adaylar isyan etti: Sokağa çıkamıyoruz!

Doğuda en kritik illerde bulunan AK Partili adaylar seçim güvenliği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.



Partiler 7 Haziran seçimleri için çalışmalara baÅŸladı. DoÄŸuda ise bu çalışmalar eÅŸit koÅŸullarda yürütülemiyor. GeçtiÄŸimiz günlerde AÄŸrı’da PKK’lı teröristler ÅŸenlik alanında halktan HDP için oy istedi ve askerle çatışmaya girdi. Dün ise Erzurum’da Åžeyh Said’in torunu Ak Parti 5. Sıra adayı avukat Abdurrahim Fırat, HDP’li bir gurubun sopalı saldırısına uÄŸradı. AK Parti'li adaylar tüm bu olanların altından yine HDP’nin oy hesabı olduÄŸunu öne sürdü.

Ä°ÅŸte Ak Parti’li adayların açıklamaları:

Mardin Ak Parti 1. Sıra adayı Orhan Miroğlu;

MiroÄŸlu, “ Seçim ortamlarında ufak tefek huzursuzluklar olabilir ama HDP’nin Mardin’de yaptığı ÅŸey ÅŸu; bir baskılama politikası izliyor. Buna provokasyon demek doÄŸru olmaz. Bölgede HDP belli bir ulusal pisikolojiyi kontrol altında tutmak istiyor. Burada HDP’nin yanında olan ‘makbul Kürt’tür. HDP’nin karşısında siyaset yapan herkes ise ‘ÖtekileÅŸtirilmiÅŸ Kürt’tür.’ HDP’nin bölgede yarattığı baskılama politikası bence seçim boyunca devam edecektir. Bazı yerlerde çok rahat sokaÄŸa çıkamıyoruz. ArkadaÅŸlarımız sokakta açık parti propogandası yapamıyor. Mesele sadece daÄŸdaki insanların gelip ÅŸenliklere katılması ve burada baskı oluÅŸturması deÄŸil. Çok daha derin ÅŸeylerden bahsediyoruz. Burada medyanın dikkatini bir konuya çekmek istiyorum biz AK Parti olarak HDP ile eÅŸit koÅŸullarda bu seçimlere girmiyoruz” dedi.

Erzurum 5. Sıra adayı Abdurrahim Fırat;

Fırat, “Ä°limizde seçmen üzerinde HDP’nin baskısı özellikle kırsal kesimde çok fazla. Halkı tehdit ve ÅŸantajla kendilerine oy vermeye zorluyorlar. Ä°ÅŸte görüyorsunuz halkla iç içe olmaya çalıştığımız bir anda HDP’li bir gurubun saldırısına uÄŸradık. Seçim propogandası yaptığımız alanlarda HDP’liler tarafından arkadaÅŸlarımızın fotoÄŸrafları çekiliyor. FiÅŸleniyoruz. Ama bunlar bizim çalışmalarımızı etkilemeyecek AK Parti’nin icraatlarını halkımıza anlatmaya devam edeceÄŸiz.

Batman Ak Parti 1. Sıra adayı Ziver Özdemir;

Özdemir, “2009 seçimleri bizim için çok zor geçmiÅŸti. Çok ciddi gerginlik vardı. HDP teÅŸkilatları ortamın gergin olması için ne gerekiyorsa yapıyordu. Bizim kadın kollarımıza bile saldırmışlardı. Biz dönem dönem telefonlarla tehdit ediliyorduk. Bugün samimi olmak gerekirse Batman özelinde böyle bir durum yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez. Batman’da kenar mahallelere 90’lı yıllarda göçlerle doldurulmuÅŸ insanlara HDP’nin baskısı daha fazladır. Mahalle baskısı hissedilir derecede olduÄŸundan dolayı HDP’nin oyu da daha fazladır. Bugüne kadarki seçimlerde bu baskılar oldu yine olacaktır.

Kars Ak Parti 1. Sıra adayı Mehmet Uçum;

Uçum, "Bizim için HDP de diÄŸer tüm partiler gibi demokratik siyaset arenasındaki bir partidir. Ama Barajı aÅŸma endiÅŸesiyle halkın üzerinden baskı ile oy almaya çalışmak bana göre sandıktan dönecektir. Böyle bir hesap içine giriÅŸmek halkta karşılık bulmayacak ters tepecektir" dedi.

Kaynak: Haber 7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.