Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan liderine idam kıyafeti

Darbe yaptığı 3 Temmuz 2013’ten bu yana beş bini aşkın insanı öldüren ve Müslüman Kardeşler’e terör estiren Sisi cuntası, darbe karşıtlarına gözdağı vermek için İhvan lideri Bedii’ye duruşmada kırmızı idam elbisesi giydirdi.



YeniÅŸafak'ın haberine göre; Mısır'da idama mahkum edilen Müslüman kardeÅŸler (Ä°hvan) lideri Muhammed Bedii ilk kez idam kıyafetiyle görüntülendi. Mısır'da darbe destekçisi mahkemenin verdiÄŸi idam cezasının onanmasından sonra Müslüman KardeÅŸler lideri Prof. Dr. Muhammed Bedii, bir baÅŸka davadan dolayı kırmızı idam kıyafeti ile duruÅŸmaya getirildi. Mısır'ın haber sitelerinde yayınlanan fotoÄŸrafların ardından akıllara 'Bedii idam mı ediliyor?' sorusu geldi. Bazı yorumlarda da cuntanın direniÅŸini kıramadığı Ä°hvan'a gözdağı vermek hem de taraftarlarına propaganda yapmak için bu yola baÅŸvurduÄŸu kaydedildi. General Sisi'nin 3 Temmuz 2013'teki darbesinden sonra hapiste tutulan Mısır'ın ilk sivil CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin de dün mahkemeye çıkarıldığı kaydedildi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Mursi, cunta mahkemesini tanımadığını yineledi.

YENÄ° Ä°DAM KARARLARI

Bu arada, Kirdasa kentindeki polis karakoluna düzenlenen saldırıdan dolayı devam eden davada olaylarla alakalı oldukları iddia edilen 22 Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı üyesine idam cezası verildi. Yaşı küçük olduÄŸu için bir kiÅŸiye de 10 yıl hapis cezası verildi. Ä°dam ve hapis cezası verilenlerin avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Kahire'de 'mini terör' buluÅŸması

Mısır'da cunta lideri Abdulfettah El-Sisi, dün Kahire'ye gelen ABD Merkezi Haberalma TeÅŸkilatı (CIA) BaÅŸkanı John Brennan'la görüÅŸtü. Ä°ki ülke arasındaki iliÅŸkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası geliÅŸmeler ile terörle mücadele konusunun ele alındığı belirtilen görüÅŸmeye Mısır Ä°stihbarat Servisi BaÅŸkanı Halid Fevzi, Brennan'ın özel müsteÅŸarı Theodore Singer ve ABD'nin Kahire Büyükelçisi Robert Stephen Beecroft da katıldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.