Sosyal Medya

YaÅŸam

Yumurtaları tavuk pisliğine buluyorlar

Piyasada organik diye satılan yumurtaların çoğunun aslında tavuk pisliğine bulandırıldığı iddia edildi.



Organik ürünlere talep artınca sahtekârlara gün doÄŸdu. Dünyanın 9. büyük yumurta üreticisi olan Türkiye’de, piyasada ''organik'' ya da ''köy yumurtası'' adı altında normal fiyatın 2 katına satılan yumurtaların aslında tavuk pisliÄŸine bulandırılmış yumurta olduÄŸu iddia edildi.

ÇÜRÜKLER AYIKLANMALI

Ä°zmir Yumurta Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Bedri Girit, Türkiye'de yumurta üzerinde son dönemde çeÅŸitli oyunlar oynandığını belirterek ''Herhangi bir yerde üretilmiÅŸ yumurta alınıyor, kirli, gübreli ÅŸekilde pazar yerlerinde doÄŸal, organik ismiyle satılıyor. Bu konuyu Tarım Bakanlığı’na ilettik. Üretici birliÄŸi olarak gördüklerimizi deÅŸifre edeceÄŸiz. Aramızda çürük olanlar varsa ayıklayacağız ama bunun yanında devletten de organik mi deÄŸil mi diye denetlemesini istiyoruz''dedi.

18 MÄ°LYAR ADET ÜRETÄ°M

Girit, Türkiye’deki yumurta üretiminin yılda 18 milyar adet, organik üretim rakamının ise 360 milyon adet olduÄŸunu söyledi.

KAMU SPOTU Ä°STENÄ°YOR

Ekiz Yumurta Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Hamdi Ekiz de kirli yumurtada hızla bozulma riski olduÄŸu için satılmasına karşı çıktıklarını kaydederek, ''Bakanlıktan kamu spotu ile insanları bilinçlendirmelerini talep ediyoruz'' diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.