Sosyal Medya

Güncel

AP, Ermeni tasarısını yarın görüşecek

Avrupa Parlamentosu yarın Ermeni iddialarıyla ilgili bir karar tasarısını görüşecek. Tasarıyla ilgili geçen hafta Türkiye'ye gelen Martin Schulz'a iletilmişti. AP başkan yardımcısı, "Biz 100 yıl önceki Türkiye'yi cezalandıracağız" diyerek kendilerini savundu



Avrupa Parlamentosu'nda (AP) 24 Nisan öncesi "Ermeni Soykırımı'nın 100. Yıldönümü" baÅŸlıklı karar tasarısı yarın ele alınacak.

Genel Kurul'da tasarıya iliÅŸkin görüÅŸmeler ve oylama yarın yapılacak. Türkiye'nin "soykırım" tasarısından duyduÄŸu rahatsızlığın geçen hafta Ankara'da en üst düzeyde yoÄŸun temaslarda bulunan AP BaÅŸkanı Martin Schulz'a iletti. Tasarının kabulü durumunda Türkiye-AB iliÅŸkilerinde ortaya çıkacak "sıkıntılar" ile ilgili uyarılar yapıldı.

Tasarıya iliÅŸkin olarak Türkiye'de duyulan rahatsızlığı muhataplara iletmek üzere 24-26 Mart tarihlerinde iktidar ve muhalefetten oluÅŸan bir parlamento heyeti de Brüksel'de bir dizi temas ve görüÅŸmeler gerçeÅŸleÅŸtirmiÅŸti.

AP BAÅžKAN YARDIMCISI: O ZAMANKÄ° TÜRKÄ°YE'YÄ° CEZALANDIRIYORUZ

AP BaÅŸkan Yardımcısı Antonio Tajani, AP'de yarın oylamaya sunulacak, ‘Ermeni Soykırımı’nı tüm Avrupa BirliÄŸi (AB) üyesi ülkelerin tanımasına iliÅŸkin tasarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Tajani, “Biz ÅŸimdiki deÄŸil, 100 yıl önceki Türkiye 'yi cezalandırıyoruz. Türklere de aynı ÅŸey yapılmış olsa, onlara da zarar gelmiÅŸ olsa, onlar için de aynısını yapardık. Türkiye Ermeni soykırımını kabul etmekle önemini yitirmez” dedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.