Sosyal Medya

Dünya

ABD ve Rus savaş uçakları karşı karşıya!

Rus Su-27 savaş uçağı, Rusya hava sahasına yaklaşan ABD'nin RC-135U tipi keşif uçağını engelledi.



Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Ä°gor KonaÅŸenkov bugün yaptığı açıklamada, 7 Nisan'da Amerikan keÅŸif uçağının Baltık Denizi üzerinde, Rusya hava sahasına doÄŸru uçarken belirlendiÄŸini söyledi.

Sözcü, Amerikan uçağının, alıcı verici kanalı olan transponder cihazının kapatılmış halde uçtuÄŸunu belirtti.

Bir Rus Su-27 uçağının hedefi kontrol etmek üzere havalandığını belirten sözcü, uçağın çevresinde birkaç kez uçtuÄŸunu kaydetti. Rus pilotun, uçağın ABD'nin RC-135U keÅŸif uçağı olup olmadığını anlamaya yönelik gözlemler yaptığını belirten sözcü, uçağın kuyruk numarasını merkeze bildirdiÄŸini kaydetti.

Sözcü KonaÅŸenkov, "Åžunu vurgulamak isterim ki RC-135U, transponder cihazı kapalı olarak Rusya sınırına doÄŸru ilerliyordu" dedi. KonaÅŸenkov, bu karşılaÅŸma sırasında olaÄŸanüstü bir durum yaÅŸanmadığını ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Su-27 tipi bir Rus jetinin, 'Baltık Denizi üzerinde olaÄŸan uçuÅŸlarını sürdüren RC-135U tipi Amerikan uçağına profesyonellik dışı bir ÅŸekilde çarpacak boyutta yaklaÅŸtığını', ABD'nin bu sorunu ilgili diplomatik kanallara iletmeye hazırlandığını savunmuÅŸtu. 

(Sputnik)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.