Sosyal Medya

Dünya

Hz. İsa'nın yargılandığı yerde Osmanlı kışlası

İsrailli bir arkeolog, Hz. İsa'nın Kudüs'te Roma valisi tarafından yargılandığı iddia edilen yere Osmanlı Kışlası yapıldığını tespit etti.



Ait Reem isimli Ä°srailli arkeologun 1999'da Kudüs'te ortaya çıkardığı arkeolojik alan yeniden gündemde. Uzun süre verilen aranın ardından bölgedeki kazılara geçen yıl tekrar baÅŸlandı. Osmanlı döneminde kışla olarak kullanılan yapıdaki son çalışmalar, arkeologları 2 bin 700 yıl öncesine götürdü.

Ajanslarda yer alan bigide; Arkeolog Reem'e göre bu bölge, Hz. Ä°sa'nın Roma askerleri tarafından yakalandıktan sonra getirildiÄŸi yer. Reem, Hz. Ä°sa'nın çarmıha gerilmeden önce burada yargılandığını savunuyor. Reem'e göre Hz. Ä°sa'nın çarmıha gerilmeden önce, sırtında çarmıhı taşıyarak geçtiÄŸi "Via Dolorosa" isimli yol da kışlanın önünden geçiyor. Ä°srailli arkeolog tablolara konu olan "Ä°ÅŸte Ä°nsan" (Ecce Home) sözünün de aynı yerde söylendiÄŸini savunuyor.

Ä°SLAM Ä°NANCINA GÖRE HAVARÄ°SÄ° ÇARMIHTAYDI
Ä°slam inancına göre Hz. Ä°sa deÄŸil, onu ihbar eden havarisi mucizevi bir ÅŸekilde Hz. Ä°sa görüntüsüne büründürüldü ve çarmıha gerildi. Ancak, Hıristiyanlık'ta Hz. Ä°sa'nın Roma Ä°mparatorluÄŸu'nun Yehuda eyaletinin valisi Pontius Pilatus'un emriyle Kudüs'te çarmıha gerildiÄŸi inancı hâkim.

O YER, OSMANLI KIÅžLASI OLDU
Osmanlı kışlası olan yer, Ä°ngilizler Filistin'i iÅŸgal ettikten sonra da kullanıldı. Reem, 1997'de kışlanın duvarlarının birinin ünlü Yahudi Kralı Hirod'un sarayına ait olduÄŸunu iÅŸaret eden bazı izler keÅŸfetmiÅŸ ve araÅŸtırmalarını yoÄŸunlaÅŸtırmıştı.

Ä°ÅžTE Ä°NSAN!
Roma Valisi, dövülmüÅŸ ve dikenlerle taçlandırılmış Hz. Ä°sa'yı öfkeli kalabalığa Latince "Ecce Home" (Ä°ÅŸte Ä°nsan) diye sunar. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.