Sosyal Medya

Güncel

200 yıllık cami yeniden açıldı

İki yıl önce restorasyona alınan Denizli’deki tarihi Hacı Ömer Ağa Camii, tekrar ibadete açıldı. Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, “Bu güzel camimizi sadece bu mahallede yaşayanlar değil, tüm Türkiye ve yabancı turistlerin mutlaka görmesi lazım” dedi.



Denizli'nin Acıpayam ilçesinin Yazır beldesinde Hacı Ömer Efendi tarafından 1802 yılında yaptırılan ve 2 yıl önce restorasyona alınan ahÅŸap tavanı, sütunları ve süslemeleriyle 13. yüzyıl Selçuklu camilerinin devamı olarak nitelendirilen Hacı Ömer AÄŸa Camii yeniden ibadete açıldı.

Resimlerle kaplı duvarlarıyla caminin Türkiye’de eÅŸi ve benzeri olmadığını ifade eden Acıpayam Belediye BaÅŸkanı Hulusi Åževkan, caminin genel bakım ve onarımın yanında, iç duvarlardaki yer alan kalem iÅŸi tezyinata yönelik saÄŸlamlaÅŸtırma ve yapısal sorunları giderilme çalışmaları yapıldığını bildirdi. 

Caminin, yanındaki parkın çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ilgisini çekeceÄŸine inandığını dile getiren Åževkan, “Bu güzel camimizi sadece bu mahallede yaÅŸayan halkımız deÄŸil tüm Türkiye’nin ve yabancı turistlerin mutlaka görmesini istiyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.