Sosyal Medya

Dünya

İsveç'te cami ve mescitlere 20 bin avro yardım

İsveç hükümeti, artan cami ve mescit saldırılarına karşı önlem almak için ibadethane başına 20 bin avro yardım yapılacağını bildirdi.



Ä°sveç hükümetinin, son günlerde artan cami ve mescit saldırılarına karşı önlem almak için ibadethane başına 20 bin avro yardım yapacağı bildirildi.

20 BÄ°N AVRO YARDIM KARARI

Ä°sveç Ä°slam Federasyonu BaÅŸkanı Tahir Akan, son bir senedir Ä°sveç'te cami ve mescitlere onlarca saldırı olduÄŸunu belirterek, hükümet yetkilileri ile yaptıkları toplantılar sonrası hükümetin cami ve mescitlerin güvenliÄŸini artırmak için 20 bin avro yardım yapma kararı aldığını belirtti.

YARDIM Ä°STEYENLERÄ°N 10 YILLIK KONTRATI OLMASI GEREK

Akan, bu yardımı almak isteyen cami derneklerinin en az 10 yıllık kira kontratı olması gerektiÄŸini belirterek, ibadethanelerdeki güvenlik kamerası ve kilit sistemlerini yenilemek için bir çok Ä°slami derneÄŸin kendilerine baÅŸvuruda bulunduklarını da söyledi.

6 HAZÄ°RAN'DA KUTLAMA

Ä°sveç Kralı Carl Gustav'ın, Ä°sveç Milli Bayramı kutlamalarına Müslüman ülkeleri temsilen Ä°sveç Ä°slam Federasyonu'nu da davet ettiÄŸini kaydeden Akan, 6 Haziran'daki kutlamaya katılacaklarını ifade etti.

Ä°slam Ä°sveç Federasyonu'nun 2015 yılı Genel Kurulu'nda sunduÄŸu ekonomik bütçe onaylanırken üyeler çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.