Sosyal Medya

Güncel

Eğitim Sen'den Terör Örgütü DHKP-C'ye tam destek!

Son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili bir açıklama yapan Solcu ve Kürtçü sendika Eğitim Sen, kullandığı skandal ifadelerle adeta terörü meşrulaştırdı.



Sol örgütlere ve Kürtçü yapılanmalara yakınlığıyla bilinen EÄŸitim Sen isimli sendika, son günlerde yaÅŸanan hadiselerle ilgili yaptığı açıklamada kullandığı skandal ifadelerle adeta terörü meÅŸrulaÅŸtırdı. 

Ä°ÅŸte, EÄŸitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'nun 'Ä°stanbul ÇaÄŸlayan Adliyesi'nde Dün YaÅŸananlar, Ä°ç Güvenlik Yasasının Neden Çıkarıldığının Kanıtıdır!' baÅŸlıklı sözde açıklaması:

Ä°stanbul ÇaÄŸlayan Adliyesinde dün gerçekleÅŸen rehine eylemi sonrasında polisin gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyon nedeniyle rehin alınan Cumhuriyet Savcısı ve iki eylemci hayatını kaybetmiÅŸtir. Dün akÅŸam saatlerinde gerçekleÅŸen operasyonun hayat kurtarmak amacından uzak olması her açıdan düÅŸündürücü bir durumdur.

YaÅŸanan bu üzücü olay sonrasında siyasi iktidar temsilcileri tarafından yapılan "operasyon baÅŸarılı" deÄŸerlendirmeleri, günlerce tartışılan ve polise açıkça infaz yetkisi veren Ä°ç Güvenlik Yasasının neden ve ne için çıkarıldığını göstermiÅŸtir.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren polislerin çok sayıda ilde ve üniversitelerde gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlar ile resmen bir "cadı avı" baÅŸlatması, iktidarın iç güvenlik yasasını uygulamak için neden sabırsızlandığının somut ifadesidir.

Irak‘ta rehin alınan Konsolosluk görevlileri için IŞİD çeteleri ile aylarca "müzakere" yürüten siyasi iktidarın, "Berkin‘i vuran polislerin isminin açıklanmasını" isteyen eylemcileri 8 saatlik görüÅŸme sonrasında operasyon düzenleyerek öldürmesi üzerinde düÅŸünülmesi gereken bir durumdur.

Demokratik olduÄŸunu iddia eden bir devletin görevi, en temel insan hakkı olan "yaÅŸam hakkına" saygı göstermektir. Ancak dün yaÅŸananlar, devletin yaÅŸatmak yerine yine öldürmeyi tercih ettiÄŸini göstermiÅŸtir.

IŞİD çeteleriyle aylarca pazarlık yapan, tutuklu IŞİD üyelerini salıvermeyi bile kabul eden siyasi iktidarın, kaçma ihtimalleri olmayan ve Berkin Elvan`ın katillerinin açıklanması halinde savcıyı serbest bırakacaklarını ilan eden eylemcileri öldürmesi, operasyonun hangi amaçla yapıldığına iliÅŸkin soru iÅŸaretlerini arttırmaktadır.

Dün gerçekleÅŸen operasyon bütün ayrıntıları ile incelenmeli, gerçekler bütün yönleri ile açığa çıkarılmalıdır. YasalaÅŸması talimatı bizzat CumhurbaÅŸkanı tarafından verilen ve nasıl uygulanacağı dün açıkça görülen Ä°ç Güvenlik Yasası derhal iptal edilmeli, tüm dünyanın gözü önünde gerçekleÅŸen bu olay bütün yönleri ile araÅŸtırılarak aydınlatılmalıdır.

www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.