Sosyal Medya

Güncel

Tüm yurda elektriğin geleceği saat

Bu sabah tüm yurtta elektrik kesintileri yaşandı. İstanbul başta olmak üzere kısmen gelen elektrik için son açıklama Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan geldi. Taner Yıldız'dan aldığı bilgiyi aktaran Avcı, "Saat 20.00 itibariyle yüzde 100 oranında enerji ihtiyacının karşılanmış olacak" dedi.



Balıkesir Bandırma, Hatay Ä°skenderun ve Antalya Alanya'da 3 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun teklifinin görüÅŸmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı, öÄŸretmen atamalarının Nisan'da yapılıp yapılmayacağı yönündeki soru üzerine, Temmuz'da KPSS sınavını yapılacağını, bu sınava gireceklerin atamaların KPSS'den sonra yapılması konusunda haklı taleplerinin olduÄŸunu kaydederek, “AÄŸustos'tan itibaren bu atamaları planlayacağız” açıklamasında bulundu.
Atamalarda emekli olan öÄŸretmenlerin durumlarının da dikkate alınacağının altını çizen Bakan Avcı, bir soru üzerine Türkiye'de ideal koÅŸullarda 115 bin 420 yeni öÄŸretmen ihtiyacı olduÄŸuna dikkat çekti.
"20.00'de gelecek"
Bakan Avcı, ülke genelinde yaÅŸanan elektrik kesintisine iliÅŸkin, “Enerji Bakanlığında kriz masası oluÅŸturuldu, meydana gelen arızanın bulunması için çalışmalar yapılıyor. Bu kesintilerden etkilenen illerin yüzde 85'inde elektrik sıkıntısı kaldırıldı. Saat 20.00 itibariyle yüzde 100'ünde enerji sıkıntısı kalmayacak. Arıza konusu araÅŸtırılıyor” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.