Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suudi Arabistan'a ÅŸok tehdit!

Husilerin partisi Ansarallah Yönetim Kurulu üyesi Dayfallah Al Şami, Yemen'deki durumu değerlendirirken Suudi Arabistan'a sert mesajlar verdi...



Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Yemen'de Husilerin partisi Ansarallah Yönetim Kurulu üyesi Dayfallah Al Åžami, "Suudi Arabistan kara operasyonuna karar verirse Yemen, onların bulunduÄŸu son toprak olacak. BirleÅŸik Arap Silahlı Kuvvetleri'nin oluÅŸturulması kararı, hakları çiÄŸnenmiÅŸ Arap halklarının çıkarlarını hiçbir ÅŸekilde korumuyor. Ä°srail ordusunun sivilleri bombaladığı Gazze'ye bakın. Nerde Arap ordusu? Nerde birlikleri? Hiçbir Arap ordusu, Filistin halkını kurtarmak istemiyor." dedi.

ORTADA YALAN HABERLER VAR
Rusya'nın resmi haber ajansı Sputnik Arabic'in haberine göre Suudi Arabistan ve müttefiklerinin sivillerin evlerini vurduÄŸunu, kadınların ve çocukların enkaz altında kalmasına yol açtığını belirten Sami, medyanın ise sahte haberlerle dolu olduÄŸunu söyledi.

"BULUNDUKLARI SON TOPRAK OLUR"
"Al-Arabiya ve Al-Cezire, Yemen'de silahlı güçlerin üslerinin vurulduÄŸuna dair yalan haberler yapıyor" diyen Sami, ÅŸöyle devam etti: "Yemen hava savunması, bu sabah, baÅŸkent Sana yakınlarında bir Suudi savaÅŸ uçağını vurdu. Suudi Arabistan ve müttefikleri, kara operasyonuna karar verirse, Yemen onlar için, bulundukları son toprak olacak. Onlar için tam bir yenilgi anlamına gelecek. Yemen halkı, hangi silahlara sahip olursa olsun hiçbir düÅŸmanın, topraklarımıza girmesine izin vermez. Her bir erkeÄŸimiz silah kullanabiliyor, her bir erkeÄŸimiz ailesini korumak için düÅŸmana vahÅŸice saldırmayı biliyor. Suudi Arabistan, 2010'da Yemen'de kara operasyonuna giriÅŸmiÅŸti, ancak kısa sürede piÅŸman olarak geri döndü ve uluslararası örgütlerde histerik bir ÅŸekilde tehditlere baÅŸladı. Bize karşı baÅŸlattıkları savaÅŸ, sadece halkımızı güçlendirdi. Milis güçler ve ordu, tek bir çatı altında birleÅŸti.

ARAP ORDUSU GAZZE'YÄ° NEDEN KORUMUYOR
BirleÅŸik Arap Silahlı Kuvvetleri'nin oluÅŸturulması kararı, hakları çiÄŸnenmiÅŸ Arap halklarının çıkarlarını hiçbir ÅŸekilde korumuyor. Ä°srail ordusunun sivilleri bombaladığı Gazze'ye bakın. Nerde Arap ordusu? Nerde birlikleri? Hiçbir Arap ordusu, Filistin halkını kurtarmak istemiyor. Åžarm El-Åžeyh'te toplanan bakanlar, bugün, Ä°srail'e desteklerini sergilediler.Ä°srail, tüm Arap uluslarına kıyasla kendi halkını çok daha iyi koruyor." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.