Sosyal Medya

Güncel

Teksas'taki yasa teklifi Müslümanları kızdırdı

ABD'nin Teksas eyaletinde, Müslümanları hedef alan tasarı, Müslüman toplumun tepkisine neden oldu.



AA'da yer alan habere göre, ABD'nin Teksas eyaletinde, 'ABD sınırları dışındaki ülkelerin kanunlarının Teksas mahkemelerinde kullanılamayacağını' öngören tasarıya Müslüman toplumu tepki gösterdi.

ABD'de Cumhuriyetçi oyların çoÄŸunlukta olduÄŸu Teksas eyaletinde meclise sunulan ve bugün "Yargı ve Sivil Ä°çtihat Komitesi"nde oylanacak tasarı, Teksas'taki Müslüman toplumunun tepkisini çekti.

Cumhuriyetçi Partili Leff Leach tarafından hazırlanan ve "yabancı kanun ve düzenlemelerin Teksas'taki mahkemelerde kullanılmasına yasaklama" getirilmesini isteyen 562 sayılı kanun eyalet meclisindeki komitede kabul edilmesi halinde Meclis'te oylanacak.

Amerikan-Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi (CAIR) Kuzey Teksas ÅŸube sorumlusu Alia Salem tasarıyı, Cumhuriyetçilerin "puan kazanmak" amacıyla sunduÄŸu "siyasi bir karar" olarak yorumladı. Salem, tasarının hazırlanmasındaki temel amaçlardan birinin "Müslüman toplumunun haklarının kısıtlanarak marjinalize edilmesi" olduÄŸunu söyledi.

Tasarı metninde herhangi bir dinin adının anılmamasına raÄŸmen, yasa tasarısının Müslüman toplumu hedef aldığı kabul ediliyor. Özellikle de Teksas'taki aile ve iÅŸ konularındaki anlaÅŸmazlıkların çözümü konusunda Ä°slam dinini esas alan çözümler sunan gönüllü oluÅŸuma karşı bir karar olarak yorumlanıyor.

Öte yandan Teksas'taki Müslümanlar, ABD kanunlarının zaten yabancı kanunların Amerikan hukuk sisteminde kullanılmasına izin vermediÄŸini ve bu yüzden tasarının "gereksiz" ve "Ä°slamafobya'yı cesaretlendirmesi" dışında hiçbir fayda saÄŸlamadığını ifade ettiler.
Tasarı, Teksas'ın Irving kentinde, Cumhuriyetçi Partili belediye baÅŸkanının desteÄŸiyle eyaletten önce ÅŸehir meclisinde oylamaya sunulmuÅŸtu. 5 üyeden 4'ünün "evet" oyuyla kabul edilen tasarıya iliÅŸkin Irving Ä°slam Merkezi imamı Zia Sheikh, kararın "Ä°slamafobya'yı cesaretlendireceÄŸi" düÅŸüncesini dile getirmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.