Sosyal Medya

Güncel

İran'da 1000 kişilik Ahvaz öfkesi ve gözaltılar

İran'da Sünni bir Ahvaz gencin İran polisi tarafından vahşice katledilmesi sonrası Ahvaz'lar tarafından başlatılan isyan giderek büyüyor. Ahvaz'lar rejime karşı düzenledikleri 1000 kişilik gösteride İran karşıtı sloganlar attılar.



Ä°ran rejiminin uzun yıllardır ülkede yaÅŸayan Sünni halka yönelik baskıları giderek artarken bölgede ayaklanma seslerinin yavaÅŸ yavaÅŸ geldiÄŸi belirtiliyor.

GeçtiÄŸimiz günlerde yaÅŸanan olayda Ä°ran polisinin sert müdahalesi sonucu yaÅŸamını yitiren Yunus Asakareh için geniÅŸ kitlenin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi. Bölgenin bir çok yerinden cenaze törenine gelen halk, katledilen Yunus Asakareh'in fotoÄŸraflarını taşıyarak alanda Ä°ran rejimi aleyhine sloganlar attı.

Ahvaz'lar cenaze'de Ä°ran'ın Ahwaz'lar üzerinde çok baskıcı önlemlerinin olduÄŸu ve ne olursa olsun yasal haklardan vazgeçmeyeceklerini dile getirdiler.

Halk ayaklanmasından endiÅŸelen polislerin cenaze töreni etrafında toplanığı ve Yunus'un mezarı etrafında toplanan bazı kiÅŸileri tutukladığı bildirildi.

Öfkeli kalabalığa çaÄŸrı yapan Ä°ran güvenlik güçleri ise olası 
herhangi bir isyan için kalabalığı dağıttığı belirtildi.

Ä°ran, rejim karşıtı gösterileri hemen sert müdahale ile bastırmakla biliniyor.

Aykırı ses olamak isteyenler sert müdahale ile karşı karşıya kalırken, göstericiler hemen Ä°ran güvenlik güçleri tarafından gözaltında alınarak ağır iÅŸkencelerden geçiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.