Sosyal Medya

Dünya

Düşen uçaktan kötü haber: Ölenler arasında Türkler de var

Hollande, uçaktaki yolcular arasında "muhtemelen" Türklerin de olduğunu açıkladı.



Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı, Fransız Alpleri'nin güneyinde düÅŸtü. AFP'nin haberine göre havayolu ÅŸirketinden yapılan açıklamada, uçakta 144 yolcu ile altı mürettebat olduÄŸu kaydedildi. Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, uçaktan kurtulan olmadığının tahmin edildiÄŸini söyledi. Hollande, uçaktaki yolcular arasında "muhtemelen" Türklerin de olduÄŸunu açıkladı.

Lufthansa'ya baÄŸlı Germanwings havayolu ÅŸirketine ait uçakta toplam 150 kiÅŸi olduÄŸu açıklandı.

Ä°spanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf ÅŸehrine giden 4U 9525 sefer sayılı uçağın, Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta düÅŸtüÄŸü belirtildi.

Yetkililer bölgeye ulaşımın yalnız helikopterle saÄŸlanabildiÄŸini, yürüyerek ise en az 3 saatlik mesafe bulunduÄŸunu açıkladı.

HOLLANDE "MUHTEMELEN" DEDÄ°

Paris'te Ä°spanya Kralı 6'ncı Felipe ile basın toplantısı düzenleyen Hollande, uçaktaki yolcular arasında "Almanlar, Ä°spanyollar ve muhtemelen Türkler var" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ä°spanya Kralı ise Hollande'dan daha net bir ifade kullanarak, uçakta Türklerin olduÄŸunu belirtti.

DüÅŸen uçaÄŸa iliÅŸkin DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Uçakta Türk var mı bilgimiz yok. ArkadaÅŸlarımız araÅŸtırıyor. Olumlu ya da olumsuz bir ÅŸey ÅŸu anda söyleyemiyorum. Umarım yoktur" demiÅŸti. Çok sayıda Alman yolcu taşıyan uçaktaki 45 kiÅŸinin Ä°spanyol soyadına sahip olduÄŸu açıklanmıştı.


Kaza, Barcelonnette kasabası yakınlarında meydana geldi.

Fransız iTele televizyonuna konuÅŸan bir havacılık yetkilisi, kazanın meydana geldiÄŸi dakikalarda hava ÅŸartlarının normal olduÄŸunu söyledi.

Ä°LK AÇIKLAMALAR OLUMSUZ

Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande, kazadan saÄŸ kurtulan olmadığının düÅŸünüldüÄŸünü söyledi. Uçakta muhtemelen çok sayıda Alman yolcu olduÄŸunu belirten Hollande, "Kaza, eriÅŸimin zor olduÄŸu bir alanda oldu" dedi.

"Bu, topraklarımızda yaÅŸanmış bir trajedidir" diyen Hollande, kazaya iliÅŸkin Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'le telefon görüÅŸmesi yaparak üzüntüsünü dile getirdi.


Grafik: Anadolu Ajansı

Fransa BaÅŸbakanı Manuel Valls ise, "Tabii ki kazanın sebebini bilmiyoruz. Açıkçası kazanın koÅŸullarına bakıldığında, 142 ila 150 arasında yolcunun ölmüÅŸ olmasından korkuyoruz" dedi.


6 bin 800 feet'te (2 bin 72 metre) irtibatın kesildiÄŸi uçağın düÅŸtüÄŸü nokta

Fransa UlaÅŸtırma Bakanı Thierry Mariani uçağın TSÄ° 11.47'de acil durum sinyali gönderdiÄŸini açıkladı.


Düsseldorf Havalimanı'nda uçağın inmesini bekleyen bir yolcu yakını kaza haberiyle yıkıldı.

DHA'nın haberine göre, bölgede uçuÅŸ yapan iki helikopter uçağın enkazını tespit etti. Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kurtarma ekiplerinin bölgeye doÄŸru yola çıktığını söyledi.


Kaza haberini alan yolcu yakınları Barcelona'daki El Prat Havalimanı'na akın etti.

ŞİRKETTEN Ä°LK AÇIKLAMA

DüÅŸen uçakla ilgili TSÄ° ile 16.00'da Köln-Bonn Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyeceÄŸi duyurulan Germanwings'ten yapılan açıklamada, "Basında yer alan kaza haberleri konusunda henüz herhangi bir bilgiyi teyit edemiyoruz. Konuyla ilgili kesin bilgiler elimize ulaÅŸtıkça sizinle paylaşıyor olacağız" denildi.

81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwings'in, sahip olduÄŸu filonun yaÅŸ ortalamasının 9.2 olduÄŸu bildirildi. DüÅŸen uçağın ise 24 yıllık olduÄŸu açıklandı.

Ä°ngiliz medyasında yer alan haberlere göre; Germanwings hava yolu ÅŸirketi daha önce ölümcül bir kazaya karışmadı.

MERKEL PROGRAMINI Ä°PTAL ETTÄ°

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Åžansölye'nin kaza dolayısıyla "ÅŸoke olduÄŸunu" söyledi. Seibert, Merkel'in Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande ve Ä°spanya BaÅŸbakanı Mariano Rajoy'la telefonda görüÅŸtüÄŸünü ve tüm programlarını iptal ettiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.