Sosyal Medya

Güncel

Dilipak: Her insan bir bardak su dökseydi...

21 Mart 2015 Cumartesi günü, Isparta Öğretmenevi’nde gazetemiz köşe yazarı Abdurrahman Dilipak'ın da katıldığı 'Şehadet Gecesi Programı' yapıldı.



21 Mart 2015 Cumartesi günü, Isparta ÖÄŸretmenevi’nde Åžehadet Gecesi Programı yapıldı.

'CÄ°HAT YENÄ°DEN Ä°LMÄ°HAL KÄ°TAPLARINA YERÄ°NÄ° ALMALI'

Isparta Ä°HH’nın düzenlediÄŸi programa, yoÄŸun katılımın olduÄŸu gözlemlendi. Kur’an tilavetiyle baÅŸlayan program, Isparta Ä°HH sekreteri Yasin Akkaya’nın gecenin anlam ve önemine iliÅŸkin konuÅŸmasıyla devam etti. Ardından Akkaya, sözü Isparta Ä°HH BaÅŸkanı Ä°dris Sezgin’e bıraktı. Sezgin, öncelikle kısaca Ä°HH’nın faaliyetlerini anlattı. Sezgin,“Cihad yeniden ilmihal kitaplarında yer almalı. Cihad ve ÅŸehadet birbirini tamamlayan iki unsurdur" ifadelerini kullandı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Betül Toker Filistin’li çocukların yaÅŸadıklarını anlatan bir ÅŸiir okudu. Ardından gazetemiz köÅŸe yazarı Abdurrahman DilipakkonuÅŸmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

'HER Ä°NSAN BÄ°R BARDAK SU DÖKSEYDÄ°...'

“Hiçbir müslüman dünyada olup bitenleri duymazlıktan, görmezlikten gelemez”diyerek konuÅŸmasına baÅŸlayan Dilipak, “Sadece müslümanlardan deÄŸil, yeryüzündeki her ÅŸeyden hesaba çekileceÄŸiz. Bizler yeryüzüne ve yaÅŸadığımız zamana ÅŸahit olacağız” diye konuÅŸtu. Mazlumlar için dua etmenin yetmeyeceÄŸini, Allah yolunda mallarımızla ve canlarımızla mücadele etme sorumluluÄŸunda olduÄŸumuza dikkat çeken Dilipak, “Her insan bir bardak su dökseydi, Ä°srail’i sel alırdı. Bizler gözyaÅŸlarımızla ve kanlarımızla bardaklarımızı doldurabilirdik” dedi. Öncelikle iyi bir müslüman olmaya gayret etmemiz gerektiÄŸini söyleyerek sözlerine devam eden Dilipak, ÅŸehadetin sadece silahların gölgesinde olduÄŸu düÅŸüncesini eleÅŸtirdi.

'ÅžEHÄ°T OLMAYA TALÄ°P OLUN'

Dilipak “Åžehitlik savaÅŸanlara has bir ÅŸey deÄŸildir. Åžehadete açılan kapı herkes için her yerde vardır. Siz ÅŸehit olmaya talip olun. Azrail sizi o kapıda bekleyecektir” ifadelerini kullandı.

SavaÅŸlarla sınırlı kalmayan adaletsizlikleri, haksızlıkları anlatarak konuÅŸmasına devam eden Dilipak, “Haksızlık kimden gelirse, kime karşı olursa olsun adaleti ayakta tutmak görevimiz. Bizi öldürmeye gelenler bizde dirilsin!” dedi.

Bütün Ä°slam Ülkeleri’nin gayri safi milli hasılasının, Almanya kadar etmediÄŸine dikkat çeken Dilipak, “Yusuf’u kuyudan çıkarıp, Mısır’a sultan eden Allah zalimi sizin ellerinizle cezalandırmak, mazluma sizin ellerinizle yardım etmek istiyor”ÅŸeklinde konuÅŸtu. Batılıların zenginliÄŸinin arkasında Kızılderililer’in kanı olduÄŸunun altını çizen Dilipak, “Dünya’nın üçte birini soydular, üçte birini öldürdüler” diyerek Batı’ya öykünen bakış açısını eleÅŸtirdi.

Dilipak sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Biz Müslümanız. Merhametimiz gazabımızdan, sevgimiz nefretimizden büyük olmalı. Åžehitlik bir ön arınmayı gerektirir. Åžehitlerin bedeni yıkanmaz. Abdestleri kanla alınır. Åžehadet ölümle sonlanmaz, ÅŸehadetin ölümsüzlüÄŸe açılan bir kapı olduÄŸunu bilmeliyiz. Yeniden iman etmeliyiz. Ä°lk önce akaid bilmeliyiz. Akaid bilmiyorsanız, amellerinizin hiçbir karşılığı yoktur. Kur’an’ın manasını, tefsirini okuyacağız. Siyer okuyacağız. Hadis okuyacağız. Fıkıh okuyacağız. Bunları okurken doÄŸru ile yanlışı ayırt edebilmek için hadis usulü, tefsir usulü, fıkıh usulü okuyacağız. Peygamberler Tarihi, Ä°slam Tarihi okuyacağız. Zamanımızı ve saÄŸlığımızı israf ediyoruz. YediÄŸimiz her fazla lokma, yetimin sofrasından çalınan bir ekmektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.