Sosyal Medya

YaÅŸam

Halk sütü projesi geliyor

'Halk ekmek'ten sonra 'halk sütü' projesi geliyor. Tekirdağ'da yürütülen 'Halk Sütü Projesi' ile vatandaşların daha sağlıklı ve daha ucuza taze süte, belirli noktalara konacak sütmatiklerden ulaşması sağlanacak.



Ä°HA'dan yer alan habere göre, TekirdaÄŸ’da yürütülen proje ile belediyenin ve kentin belirli yerlerine ‘Sütmatikler’ konularak vatandaÅŸa daha saÄŸlıklı ve daha hijyenik süt sunulacak. Projenin asıl amacının sokak sütüne engel olmak olduÄŸunu belirten projenin kurucusu TekirdaÄŸ Süt Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Åžerif Baykut, vatandaÅŸa nereden sağıldığı belli olmayan sütlerin de getirildiÄŸini, bunun saÄŸlık açısından tehlikeli olduÄŸunu ifade etti.

HERKESE SAÄžLIKLI VE UCUZ SÜT

Proje ile süte herkesin ucuza ve saÄŸlıklı ÅŸekilde ulaÅŸacağını belirten TekirdaÄŸ Süt Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Baykut, SüleymanpaÅŸa Belediyesi’ne sunulan projenin tamamlanması durumunda belediyeye ve ÅŸehrin bazı yerlerine sütmatik denen makineler yerleÅŸtirileceÄŸini, makinelere para atılarak tıpkı su ve kola benzeri ürünlerin alındığı otomat makinelerden süt alınacağını dile getirdi.

Halk Sütü projesinin halk ekmek projesi gibi vatandaşın saÄŸlığı ve ekonomisine hitap ettiÄŸini belirten TekirdaÄŸ Süt Üreticileri BirliÄŸi BaÅŸkanı Åžerif Baykut, projeyle sokaÄŸa konan makinelerle sütün vatandaÅŸa ulaÅŸacağını ifade ederek, "Ben projeyi yıllardan beri hayal ediyorum. Biz bunu yıllar önce süt üretici birlikleri olarak sütmatikler vasıtasıyla vatandaÅŸa tedarik edelim dedik. 

Hatta sütmatikleri bile dışarıdan örnek olsun diye bir fuara getirdik. Fakat maliyeti çok yüksek geldiÄŸi için uygulamaya koyamadık. Projemizin ilk amacı taze, saÄŸlıklı ve günlük sütü vatandaÅŸa üreticiden tüketiciye tek elden ulaÅŸtırmaktır. Projenin ana hedef noktası tüketici. Yani biz ürettiÄŸimiz çiftliklerde ve köylerde artı 4 derece soÄŸutulmuÅŸ her türlü antibiyotik test yapılmış ve diÄŸer testlerinden geçirilmiÅŸ saÄŸlıklı sütü soÄŸutulmuÅŸ frikomatik araçlarla ÅŸehrin belirli noktalarına koymayı amaçlıyoruz. Biz bunu SüleymanpaÅŸa Belediye BaÅŸkan Yardımcılarına, SüleymanpaÅŸa Kaymakamının yaptığı toplantıda ilettik. Ä°lgileneceklerini söylediler. Sütü biz temin edeceÄŸiz. Bizim her ilçe süt üretici birliÄŸimiz var. Sütte ham madde temininde problemimiz yok. 

VatandaÅŸ kabını alır ister gelir isterse günlük pastorize edilmiÅŸ sütte olabilir. Bunun maliyeti diÄŸer sütlerin çok altında olacaktır. Çünkü bunun bir amacı sokak sütünü önlemek. Kaymakamla yaptığımız konuÅŸmada zabıta müdürlüÄŸünün bize söylediÄŸi sadece SüleymanpaÅŸa ilçesinde günlük 10 ton sokak sütü giriyor. Sokak sütü ne ÅŸartlarda sağıldığı belli olmayan süt demektir. Bidonlara konup getirilip vatandaÅŸa apartman apartman satılan süttür. Biz bunun önüne geçeceÄŸiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.