Sosyal Medya

Güncel

Osmanlıca TBMM'ye de giriyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) toplam 69 yeni personel almak için sınav açtı. TBMM'ye alınacak 3 arşivci için “Osmanlıca” bilme şartı kondu.



TBMM'nin yeni personel alımına iliÅŸkin sınav duyurusuna göre Meclis, 61'ini Ankara'da 8'ini Ä°stanbul'da çalıştıracağı toplam 69 yeni personel alacak. BaÅŸvuracak adaylarda Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) en az 70 puan almış olma ÅŸartı aranacak. KPSS'den en yüksek puan alan adaydan baÅŸlanarak her bir kadro için üç katı aday sözlü sınava girecek. Adayların 23 Mart tarihinden baÅŸlayıp 3 Nisan akÅŸamına kadar baÅŸvurularını yapmaları gerekiyor.

OSMANLICA BELGENÄ° GETÄ°R

TBMM, 69 yeni personel içinde yer alan 3 arÅŸivci için Osmanlıca bilme ÅŸartı koydu. Buna göre, Meclis'te arÅŸivci olmak üzere sınava girecek adayların, fakültelerin tarih, bilgi ve belge yönetimi, dokümantasyon ve enformasyon, arÅŸivcilik veya kütüphanecilik bölümlerinden mezun olmaları ve Osmanlıca eÄŸitimi almış olmaları gerekiyor. EÄŸitim gördüÄŸü bölümde Osmanlıca dersi alanlar transkriptle; diÄŸer adaylar kamu kurum ve kuruluÅŸlarından almış oldukları resmi belgeyle baÅŸvuruda bulunacak.

TBMM, Osmanlıca bilen arÅŸivcilerin yanı sıra Meclis'e 1 bakıcı anne ile 2 anaokulu öÄŸretmeni de alacak. Meclis'te bakıcı anne olarak çalışabilmek için mesleki eÄŸitim veren liselerin çocuk geliÅŸimi ve eÄŸitimi alanında eÄŸitim veren bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Anaokulu öÄŸretmenleri ise fakültelerin okul öncesi öÄŸretmenliÄŸi veya anaokulu öÄŸretmenliÄŸi alanlarında eÄŸitim veren bölümlerinden mezun olanlardan seçilecek.

Ä°ÅžTE MECLÄ°S'Ä°N ALACAÄžI PERSONEL LÄ°STESÄ°

1'er adet bakıcı anne, elektronik mühendisi, elektrik mühendisi, psikolog, istatistikçi, kaynakçı ustası, teknik yönetmen, 4 tekniker, 17 teknisyen, 2 anaokulu öÄŸretmeni, 4 kütüphaneci, 3 arÅŸivci, 12 memur, 12 ÅŸoför, 8 yangın söndürme eri.

yeniakit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.