Sosyal Medya

Dünya

Sarkozy'nin "kara kutusu" gözaltında

Fransa'nın eski İçişleri Bakanı Claude Gueant, banka hesabında kaynağını göstermekte güçlük çektiği 500 bin avro tutarındaki virman ile ilgili olarak bugün gözaltına alındı. Sarkozy'nin "kara kutusu" olarak bilenen Gueant'ın, seçim kampanyasının usulsüz bir şekilde finansmanından sorumlu olmasından şüphe ediliyor.



Fransa'nın eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Claude Gueant, banka hesabında kaynağını göstermekte güçlük çektiÄŸi 500 bin avro tutarındaki virman ile ilgili olarak bugün gözaltına alındı.

BFM kanalı, Gueant'ın hakkında daha önce açılan soruÅŸturma kapsamında gözaltına alınarak, adli polis tarafından sorgulandığını duyurdu.

Fransa'nın eski cumhurbaÅŸkanı Nicolas Sarkozy'nin "kara kutusu" olarak bilenen Gueant'ın, 2007 yılındaki cumhurbaÅŸkanlığı seçim kampanyasının usulsüz bir ÅŸekilde finansmanından sorumlu olmasından ÅŸüphe ediliyor.

Gueant, daha önce de hakkında yöneltilen bu suçlamaya iliÅŸkin olarak, bankadaki virmanın kaynağı olarak evinde bulunan Hollandalı ressam Andries Van Eertvelt'a ait iki tablonun bir avukata satışında elde ettiÄŸi geliri göstermiÅŸti.

Fransız yargısı, tablo satışının paravan bir iÅŸlem olduÄŸunu ve bu paranın 2007 yılında Sarkozy'nin seçim kampanyasında usulsüz ÅŸekilde kullanılmasından ÅŸüphe ediyor.

Fransa'da Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin Sarkozy'nin seçim kampanyasını mali yardımda bulunduÄŸu iddialarını araÅŸtıran sorgu hakimleri daha önce Claude Gueant'ın evinde yaptıkları aramada, ÅŸüpheli banka transferlerine ait belgeler ele geçirmiÅŸti.

Sarkozy'nin iktidarı döneminde önce CumhurbaÅŸkanlığı genel sekreteri olarak, daha sonra içiÅŸleri bakanı olarak görev yapan Claude Gueant'ın evinde yurtdışından hesabına transfer edilen 500 bin avro tutarında bildirimde bulunulmayan hesaba iliÅŸkin belgeler tespit edilmiÅŸ ve önemli miktarda nakit alışveriÅŸ yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Fransa'da yolsuzlukları ortaya çıkarmasıyla ünlü haftalık mizah gazetesi Canard Enchaine (Zincirli Ördek), Gueant'ın hesabına aktarılan paraların Libya skandalı ile baÄŸlantısı olduÄŸunu iddia etmiÅŸti.

Fransa'da Sarkozy hakkında, Kaddafi'den seçimler önemli mali destek aldığı iddiaları ile ilgili olarak soruÅŸturma açılmasına karar vermiÅŸti.

Kaddafi ile Sarkozy iliÅŸkisinde aracılık ettiÄŸi iddia edilen Lübnan asıllı iÅŸadamı Ziyad Takiyeddin, Kaddafi'nin, 2007 seçimlerinden önce Gueant aracılığı ile Sarkozy'ye 50 milyon avro üzerinde seçim yardımı yaptığını iddia etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.