Sosyal Medya

Dünya

AB'den Rusya'ya ilave yaptırım

Avrupa Birliği, Ukrayna'daki krizi bitirmek için Rusya ile görüşme çabalarını devam ettirirken, ilave yaptırım kararları aldı. Yeni yaptırım kararları Rusya'da şaşkınlık yarattı



Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin AB) yaptırım kararı aldığını ve bunu şaşkınlıkla karşıladıklarını açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı İletişim Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, AB'nin Rus yetkilileri hedef alan ilave yaptırım kararı 12 Şubat'ta Minsk'te varılan anlaşmalar ışığında  "tutarsız, mantıksız ve saçma" olarak nitelendi. 

 "AB'nin, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların şiddetlenmesinin gerçek nedenlerini objektif şekilde analiz etme zahmetine katlanmadan, Kiev yönetimine yaranmak için karar aldığı" vurgulanan bakanlık açıklamasında, "Ukrayna krizinin düzenlenmesi için umutların doğduğu bir anda Brüksel, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulamak için acele ediyor" ifadeleri yer aldı.

Yaptırımlara karşı gerekli cevabın verileceğini kaydeden yetkililer, AB'nin bu tutumunun krizin çözümüne yönelik çabalara zarar verdiğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM